Demonstrasjon Trondheim
Foto: Kjartan Ovesen/NRK

Lærerstreik

Oppsummert

Ytterligere 2.200 lærere ble tatt ut i streik 21. august. Da vil mer enn 7.700 streike etter at Utdanningsforbundets 90.000 organiserte er enige om ikke å godta arbeidsgiver KS' tilbud. Lærernes arbeidstid er stridstemaet.

 • Streikegevinsten kan bli stor

  Norske kommuner kan spare en halv milliard på lærerstreiken. Så langt i streiken har norske kommuner og fylkeskommuner spart rundt 200 millioner kroner i lønnsutgifter til de streikende lærere, skriver Dagens Næringsliv.

 • Lektorlaget trapper opp streiken

  Norsk Lektorlag tar ut 12 medlemmer vet Torstad ungdomsskole i Asker kommune, fra mandag 1.september. Faglig vil streiken ramme hele spekteret av de teoretiske fagene, og det rammer sterkt avgangselevene på 10. trinn.

 • Møtene fortsetter

  Sonderingene mellom partene i skolekonflikten fortsetter i dag. Målet til KS og lærerorganisasjonene er å bli enige for å komme i gang med forhandlingene. Utdanningsforbundet sa Utdanningsforbundet at de nekter å gi seg i spørsmålet om lærernes arbeidstid

 • Kan bli nye samtaler i dag

  Det kan bli nye samtaler mellom partene i lærerkonflikten i dag. Arbeidsgiverorganisasjonen KS sa i går at de ville invitere til nye møter. Fortsatt har ikke lærerorganisasjonene fått noen invitasjon, men de har positive forventninger til de nye signalene fra KS.