NRK Meny
Normal

Kram snø stoppet T-banen

Mens folk med ski og kjelker har valfartet mot Holmenkollen og Frognerseteren, har T-banen til området stått mesteparten av dagen.

Midtstuen stasjon

Her på Midtstuen stasjon står alle som har akt Korketrekkeren ned, og som vi opp igjen.

Foto: Nina Didriksen

– Problemet er at snøen er så kram og tung at den pakker seg i sporvekslene. Dermed måtte vi ut med hakke og spade og fjerne snøen manuelt, sier kommunikasjonssjef hos Sporveien, Cato Asperud.

Og det har tatt tid å fjerne snøen. Problemene startet ved 11-tiden, og klokken 19.02 går første T-banetog igjen, opplyser Asperud.

– Vi jobber alt vi kan nå, slik at vi kan sikre at vi er i god drift til i morgen, sier Asperud til NRK.

  • Her kan du sjekke med Ruter om banen går.

– Vanskelig med erstatningstrafikk

Det er T-banens linje 1 som har problemer. Banen kjører mellom Ellingsrud og Skogen, men må snu der. Sentrale stasjoner på en utfartsdag som i dag, som Frognerseteren og Lillevann, har med andre ord ikke vært mulig å nå.

– Det har vært kaos. Det er vanskelig å sette inn ekstra busser i dette området, vi forsøkte oss med noen maxi-taxier men med den mengden mennesker som selvfølgelig har med ski og akebrett monnet det ingenting, sier Asperud.

Akevansker

På Midtstuen stasjon står alle de som har akt den lange akebakken Korketrekkeren, og som vil opp igjen.

På bildedelingstjenesten Instagram spurte vi hva folk som ville ake burde gjøre når T-banen ikke går helt til Frognerseteren, men stopper på Skogen. Svaret var at det er kortest, men tyngst, å gå opp gjennom skogen - og raskest å følge Frognerseterveien.