NRK Meny
Normal

Kollegaer i sorg etter bussulykke

Ansatte og ledere i Unibuss har i dag vært samlet etter at deres kollega omkom i bussulykken ved Rommen i natt.

Bussen som kjørte utfor på Rommen

To personer er bekreftet døde etter bussulykken på Rommen i Oslo natt til søndag.

Foto: Martin Fjørtoft / NRK

Direktør Unibus, Øystein Svendsen

Administrerende direktør i Unibuss, Øystein Svendsen.

Foto: Elise Hazel Asbjørnsen / NRK

Unibuss er operatørselskap for Ruter, og det var dermed de som var bussjåførens arbeidsgiver.

– Det er en dypt tragisk ulykke som preger hele selskapet. Vi sender våre tanker til de involverte, de som er skadd, og de etterlatte og pårørende etter de som har omkommet i denne tragiske ulykken, sier administrerende direktør i Unibuss, Øystein Svendsen.

En passasjer og bussjåføren omkom i ulykken, som skjedde like over midnatt søndag. En kvinne ligger på Ullevål sykehus med alvorlige skader.

Selskapet arbeider nå med å kontakte de pårørende. De har i dag samlet ledelse og ansatte i sine lokaler på Alnabru. Ifølge Svendsen har sjåføren jobbet i selskapet i rundt ti år.

– Han var en habil, dyktig bussjåfør, som har jobbet hos oss i mange år, sier Svendsen.

Undersøker videre i morgen

Bussen kjørte av veien rett etter busstoppet Rommi og ble liggende på siden ved en gangvei nedenfor riksveien. Det var til sammen 17 personer om bord i rutebussen, inkludert bussjåføren.

Politiet kjenner ennå ikke til årsaken til ulykken. Alle passasjerene som var om bord på bussen har i dag blitt avhørt.

– Vi har en klar formening om hva som har skjedd på stedet. Bussen har kommet ut på siden av veibanen, og kjørt over en betongkant og veltet rundt på utsiden av veien. Men vi vet ikke hvorfor det har skjedd, sier vaktleder ved krimvakta, Øyvind Torgersen

På mandag vil det bli foretatt en obduksjon av bussjåføren for å fastslå dødsårsaken. Det vil også bli foretatt tekniske undersøkelser av bussen.

Statens Havarikommisjon for Transport var på plass på ulykkesstedet kort tid etter ulykken. Også de vil i morgen gå i gang med flere undersøkelser for å få en oversikt over hva som skjedde da bussen kjørte av veien.