Kan ha voldtatt flere

Somalieren som er siktet for den grove overfallsvoldtekten på Grünerløkka i begynnelsen av mai, kan ha forgrepet seg mot en annen kvinne samme natt.

Ny overfallsvoldtekt
Foto: Erik Engen / NRK

Politiet undersøker om 30-åringen står bak vold og voldtekt mot en 41 år gammel kvinne ved Akershus festning på morgenen 4. mai.

Mannen slapp ut fra soning 23. januar og sjekkes også opp mot en voldtekt i Prinsens gate senere samme måned.

I begge de to første tilfellene banket gjerningsmannen kvinnene opp før de seksuelle overgrepene fant sted, skriver VG.

- Vi finner også likhetstrekk i de to kvinnenes beskrivelser av gjerningsmannen, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby til VG.

Skjedde samme natt

Det er rundt to kilometer mellom åstedene. Det første overgrepet skjedde på Nedre Foss i firetiden, og det andre ved Akershus mellom klokken fem og sju om morgenen.

Den antatte gjerningsmannen ble pågrepet torsdag på bakgrunn av bilder fra et overvåkingskamera i Thorvald Meyers gate på Grünerløkka. Lørdag ble han varetektsfengslet for fire uker, siktet for den grove voldtekten på Nedre Foss.

Den 48 år gamle kvinnen som ble voldtatt, var på vei hjem da hun ble overfalt. Hun ble kastet hardt inn i en vegg før hun ble voldtatt, og pådro seg omfattende skader.

Satt inne

Nå skal den siktede somalieren altså sjekkes opp mot to andre saker. Den andre er en voldtekt i Prinsens gate i Oslo sentrum natt til 31. januar.

Mannen ble dømt for mindre forseelser i november i fjor og satt inne til 23. januar i år. Derfor kan han ikke stå bak de mange voldtektene og voldtektsforsøkene som skjedde omkring årsskiftet.

Ifølge mannens forsvarer, Anders Westeng, erkjenner mannen ikke straffskyld for voldtekten på Grünerløkka natt til 4. mai.