NRK Meny
Normal

Kan ha begått overgrep i en årrekke

Politiet utelukker ikke at mange barn er blitt misbrukt av den 55 år gamle læreren ved Hagen skole.

 

- Jeg utelukker ikke at flere barn er involvert. Og desverre er det jo slik i denne typen saker erfaringsmessig at det gjerne er snakk om flere. Og læreren har jo vært lærer i en årrekke, sier politiadvokat Bjørn Philipson i Romerike politidistrikt.

Les også: - Lettet over tilståelse

Les også: - Innrømmer sexovergrep

Les også: Setter inn kriseteam

Én tilståelse

Mannen har erkjent seksuell omgang med en gutt under 14 år, men politiet vil ikke si noe om hvorvidt mannen også har kommet med flere tilståelser i avhør.

Bjørn Philipson

Politiadvokat Bjørn Philipson

Foto: NRK

- Jeg vil verken bekrefte eller avkrefte om han har erkjent overgrep mot flere enn det ene barnet, men vi jobber med å avdekke omfanget, og vil vurdere å utvide siktelse i forbindelse med ny varetektsfengsling nå til uka, sier Philipson.

Politiet ønsker ikke å gi konkrete opplysninger om hva læreren har forklart i avhør utover at han har erkjent forholdet han sitter varetektsfengslet for.

Bekymringsmelding

Bakgrunnen for pågripelsen av lærerern var i følge Philipson en bekymringsmeldinge fra skolen, som ble tatt alvorlig. Opplysningene politiet kom over førte til slutt til pågripelse av mannen i forrige uke. Bekymringsmeldingen kom inn til politiet i månedsskiftet april - mai.

Politiet jobber intensivt med saken, og sier at saken er alvorlig.

- Vi jobber med å avklare omfanget på saken. Vi vil til bunns i dette, og tar saken meget alorlig, sier Philipson.