NRK Meny
Normal

I sorg etter trippeldrap

Morgenen etter drapene på de tre søstrene, er det stille på Kalbakken. Naboer og venner har ingen forklaring på hvordan noe slikt kunne skje.

Trippeldrap Kalbakken
Foto: HEIKO JUNGE / SCANPIX

En plombert dør på den rammede familiens hus i Karl Flods vei gir et nakent bilde av dramaet som utspant seg inne i huset kvelden i forveien.

I oppkjørselen ligger blomsterbuketter, brennende lys og en lapp med påskriften Trist, trist. Kjempetrist.

- Vi føler med i sorgen for familien som er tilbake. Hilsen naboer i Karl Flods vei. Nå tenker vi bare på hva vi kan gjøre for familien. Vi er i sjokk. Vi har kjent familien godt i flere år, sier Johannes Abraham til NTB.

Vil samle venner til minnestund

Norsksomalieren er faren til en god venninne av den yngste av de drepte søstrene, og må selv kjempe mot tårene før han klarer å si mer.

 En annen av den yngste jentas klassevenninner kommer gråtende til stedet, og Abraham legger armen trøstende rundt henne.

- Vi lurer på hva vi kan gjøre. Vi vil prøve å samle venninnene til en minnestund og vil arbeide for å få psykiatrisk hjelp til dem som trenger det, sier Abraham.

- Familien var godt likt i nabolaget.

Naboen Else Vold bor rett over gaten fra familiens hus.

Hun sier at hun ikke hørte noe søndag kveld, og visste ingenting om drapene før hun hørte om dem på kveldsnyhetene på TV.

- Jeg hadde spesielt god kontakt med den mellomste av jentene, en veldig blid og koselig jente. Hun har fra tid til annen vært innom, sittet ned og tatt en prat. Nå sist da jeg fylte 85 år kom hun innom med blomster, sier Else Vold til NTB.

Hun forteller at hun søndag formiddag så en av jentene gå helt rolig rundt huset, og at en av guttene var på vei til T-banen.

- Jeg har lurt fælt på hvorfor dette forferdelige skjedde. Dette kom som et sjokk. Det har aldri vært bråk med noen av dem tidligere. Jeg har inntrykk av at det var veldig godt samhold i familien, sier Vold.