NRK Meny
Normal

Har ennå ikke meldt seg

Mannen som er etterlyst etter skuddene mot Hvalstad asylmottak fredag 18. juli har ennå ikke meldt seg for politiet. Nå sender de ut et detaljert signalement av personen.

16-åring skutt på Hvalstad
Foto: Erik Engen / NRK

Fra 500 meters hold ble det avfyrt flere skudd mot asylmottaket på Hvalstad. En 16 år gammel somalier ble truffet i magen gjennom veggen.

Lokal etterlysning

Politiet går nå ut med et detaljert signalement av en mann som skal ha vært i området da skytingen skjedde.

De ønsker imidlertid bare å etterlyse mannen lokalt, og ønsker opplysninger fra folk i Asker og Bærum som kan ha sett han eller vet hvem han er.

Fikk skyss av tilfeldig bilist

Han skal ha kommet til fots nedover Solstadlia på Hvalstad mellom 08.45 og 09.00 fredag 18. juli.

Mannen fikk skyss av en tilfeldig bilist som senere satte han av på Ravnsborg bussholdeplass i Kirkeveien.

Ettersom personen ikke selv har tatt kontakt med politiet, går de nå ut med flere opplysninger om mannen.

Kulehull på Hvalstad asylmottak i Asker

Politiet har tidligere etterlyst en mann i 50-årene som skal ha vært i området da skytingen fant sted. Det ble avfyrt flere skudd mot Hvalstad asylmottak fredag 18. juli.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

50 år gammel mann med østlandsdialekt

Mannen skal være rundt 50 år gammel, fra Norge og snakker østlandsdialekt. Han er rundt 170-175 cm høy, har kraftig kroppsbygning og et fyldig ansikt med en stor, rund nese.

Han skal ha hatt en kortklippet herrefrisyre, med noe lengre hår oppå hodet enn på sidene.

På dagen for hendelsen skal han ha vært iført en skitten, mellomblå dongeribukse med belte som satt løst rundt livet. Han hadde også på seg en mørk blå piké-skjorte med krave og knapper i halsen.

Oppskrapede hender og størknet blod på halsen

Politiet opplyser at han ikke bar på noe, men at han var noe oppskrapet på hendene og hadde størknet blod på venstre side av halsen.

Til sjåføren opplyste han at han hadde mistet brillene sine i skogsområdet ovenfor Solstadlia. Han sa også at han var fra området Holmen i Asker.