NRK Meny
Normal

Halloweendrapsmann løslates ikke

Mannen som er dømt for Halloween-drapet, må fortsatt være under tvunget psykisk helsevern. Det har Drammen tingrett bestemt.

"Gud" på veggen

«GUD»: Åstedet i Pilestredet i Oslo var svært blodig etter at den tiltalte 23-åringen hadde angrepet kameratene med kniv. På veggen i oppgangen til bygården hadde den tiltalte skrevet «Gud» med sitt eget blod.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Den 25 år gamle mannen fra Geilo ble i 2013 dømt til tvungent psykisk helsevern i Oslo tingrett for drap og drapsforsøk på to barndomsvenner på Bislett i Oslo høsten 2011.

Legene mener nå at han er ferdigbehandlet, mens påtalemyndigheten mener han fortsatt er farlig. Nå har Drammen tingrett bestemt at han ikke slippes fri.

– Jeg kan ikke si at jeg er frisk, det blir helt feil. Jeg skal hjem den dagen jeg er frisk, det er det som betyr noe for meg, sa 25-åringen under behandlingen i retten.

«Nærliggende fare»

Drammen tingrett har kommet til at det fortsatt er fare for at 25-åringen skal begå nye alvorlige voldshandlinger, og at det derfor ikke er forsvarlig å oppheve dommen mot ham.

– Etter rettens syn foreligger det "nærliggende fare" for at han på nytt vil begå en alvorlig forbrytelse som krenker eller utsetter andres liv, helse eller frihet for fare dersom tvungent psykisk helsevern opphører, heter det i dommen.

Dommen i Drammen tingrett var enstemmig.

Saken oppdateres