NRK Meny
Normal

Gjør nye undersøkelser i verkstedet

KOLBOTN (NRK.no): Flere krimteknikere gjør nå nye undersøkelser i verkstedet på Kolbotn, hvor de to drapssiktede mennene ble pågrepet. Det skjer dagen før 64-åringen skal i nye avhør.

Krimteknikere jobber ved drapssiktets verksted på Kolbotn

Fem kriminalteknikere og en taktisk etterforsker finkjemmer verkstedet hvor de to mennene ble pågrepet. Sigrid Giskegjerde Schjetne ble funnet drept i et skogholt rett ved verkstedet.

Foto: Petter Oulie-Hauge / NRK

Området ved verkstedet og skogholtet hvor Sigrid Giskegjerde Schjetne ble funnet drept mandag for en uke siden, er fremdeles avsperret.

I tiden etterpå har politiet gjort en rekke beslag og foretatt omfattende tekniske undersøkelser, deriblant i verkstedet og på funnstedet. Politiet har betegnet funnstedet som «helt sentralt» i Sigrid-saken.

Krimteknikere jobber ved verkstedet og funnstedet på Kolbotn

Krimteknikere ankom 64-åringens verksted ved 13-tiden i dag og skal jobbe der utover dagen.

Foto: Olav Rønneberg / NRK

I dag er en taktisk etterforsker fra voldsavsnittet og fem krimteknikere tilbake i området. Ikledd hvite, heldekkende drakter tok de seg inn i den siktede 64-åringens verksted på Kolbotn ved 13-tiden og gjennomfører undersøkelser inne i verkstedet.

Krimteknikerne har båret inn flere såkalte beslagskasser, altså kasser de kan legge beslag i, inn i verkstedet.

Verkstedet tilhører 64-åringen, men også 37-åringen disponerte det.

Nytt avhør utsatt

Undersøkelsene skjer dagen før 64-åringen, som er siktet for forsettlig drap eller medvirkning til drap på Sigrid, skal i nye avhør med politiet.

Etter planen skulle også den medsiktede 37-åringen avhøres av politiet igjen i morgen, men NRK får i ettermiddag opplyst at han likevel ikke skal i nye avhør da.

Det er foreløpig ikke kjent hvorfor avhøret er utsatt.

Fortsetter utover dagen

Fortsatt er et stort område rundt verkstedet og funnstedet sperret av, og politiet kan jobbe uten innsyn innenfor sperringene.

Verkstedet er helt skjermet for innsyn.

En av etterforskerne sier til NRK at de kommer til å jobbe på stedet utover dagen.

Plombert av politiet

Tidligere i dag var politiet ved et småbruk i Vestby som også tilhører 64-åringen.

Der er dørene på alle byggene plombert og sperret av med store hengelåser, selv postkassen er plombert.

I tillegg er flere avskiltede biler, derav flere Citroëner, plombert av politiet.

Før helgen sa politiet at de ikke visste hvor, når eller hvordan Sigrid ble drept, men gjorde det samtidig klart at de har gjort funn som knytter de to siktede til drapet.

– I dette tilfellet var utgangspunktet funnstedet, men omstendigheter ved funnet, måten hun var gjemt på og omstendigheter rundt hvordan hun fremsto, ga grunnlag for å pågripe dem i drapssaken. Senere er det også gjort ytterligere undersøkelser, og det er også andre ting, som knytter dem nærmere til drapet, sa politiadvokat Cecilie Gulnes etter fengslingsmøtene på torsdag i forrige uke.

Begge de drapssiktede mennene nekter straffskyld. Politiet uttalte imidlertid i går at de mener saken mot de to er styrket etter den siste ukens etterforskning.