NRK Meny
Normal

To kvinner funnet drept i samme område som likfunnet på Kolbotn

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

To kvinner ble på 80-tallet funnet drept i samme området hvor en død person som kan være Sigrid Giskegjerde Schjetne ble funnet i natt. De to drapene er uoppklart.

Politiet har avsperret områder på Kolbotn etter likfunn

Politiet har avsperret områder på Kolbotn etter likfunn.

Foto: Øistein Solli / NRK
Politiet fant et lik i et skogholt på Kolbotn

Politiet fant et lik i et skogholt på Kolbotn.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Etter et tips og på oppdrag fra Oslo-politiet rykket i natt Follo-politiet ut til et skogholt like bak en bensinstasjon på Kolbotn. Her fant de en død person. Politiet jobber fortsatt med å identifisere den døde personen, opplyser Oslo-politiet like etter klokken 14.

Politiet i Follo sa til NRK.no i natt at de ikke utelukker at den døde personen er savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne (16).

Drept og mishandlet

På 80-tallet ble to kvinner funnet drept i samme område som likfunnet i natt. Thomas Quick som i dag kaller seg Sture Bergwall tilsto begge drapene, men trakk senere tilståelsen. Begge drapene er uoppklarte.

Gry Storvik (23) ble i 1985 funnet drept og mishandlet på Kolbotn utenfor Oslo. Thomas Quick, som nå heter Sture Bergwall, tilsto drapet, men det fins ingen tekniske bevis som knytter ham til drapet. Svensk politi gjenopptok saken, som nå er foreldet. Drapet er uoppklart.

17 år gamle Trine Jensen ble funnet drept i turområdet Svartskog utenfor Oslo i oktober 1981. Sture Bergwall tilsto og ble dømt for drapet, men trakk senere tilståelsen. Drapet er uoppklart.

Trakk alle tilståelser

Sture Bergwall har i mer enn 20 år vært innesperret på Säter psykiatriske sykehus, underlagt tvungen behandling. For et par år siden trakk han tilbake alle sine tilståelser og sa disse hadde fremkommet i pillerus og på bakgrunn av institusjonens særegne behandlingsmetoder.

Liket som ble funnet i natt var delvis skjult. Politiet betrakter det som et mistenkelig dødsfall. Funnet ble gjort 100-200 meter fra Skiveien.

– To pågrepet

Ifølge Østlandets Blad ble to personer arrestert i en aksjon mandag kveld. Avisen skriver at væpnet politi aksjonerte mot et forretningslokale i nærheten av funnstedet.

De arresterte er en mann i 60-årene som er bosatt i Follo og en mann slutten av 30-årene fra Oslo, skriver avisen. De to skal ha blitt pågrepet av beredskapstroppen med bistand av hundeførere fra Follo politidistrikt.

Ansatte i en forretning som ligger i umiddelbar nærhet til funnstedet, sier til NRK.no at de har fått taleforbud av politiet i dag.