Fengslet i fire nye uker

Den siktede 55-åringen i lommemann-saken ble i Follo tingrett mandag fengslet i fire nye uker, men slipper brev- og besøkskontroll.

Lommemannen
Foto: Politiet

Fengslingsmøtet var åpent når 55-åringen, møtte i retten i dag. Staffs begjæring om lukkede dører ble denne gangen ikke tatt til rette og den såkalte Lommemannen måtte møte foran et fullt pressekorps.

Se video: Forsvarer ber om mindre restriksjoner

 

Grunnen til at 55-åringen blir fremstilt for forlenget varetekt er fare for bevisforspillelse.

Politiet ønsker også brev og besøkskontroll, men gir ham heretter  tilgang på medier. Politiet bekrefter overfor dommer at intensjonen er å holde ham i varetekt frem til hovedforhandlingen.

Les også: Opphever restriksjoner for siktede

Vil fremdeles ikke avhøres

Den såkalte Lommemannen vil fremdeles ikke la seg avhøre. Han sier han trenger tid til å roe seg ned og gir ikke noen tidsplan for når han er klar for avhør.

Han vil heller ikke stille til konfrontasjon på grunn av for mange gamle bilder i media, som ikke taler hans sak.

55-åringen er siktet for elleve seksuelle overgrep mot barn, men har ennå ikke latt seg avhøre av politiet. Mannen har etter råd fra forsvareren ikke latt seg avhøre siden pågripelsen.

Ber om ytterligere fire uker

Politiet ønsker ikke å kommentere om mistanken mot 55-åringen er svekket eller styrket siden pågripelsen 11. januar.

- Vi vil be retten om ytterligere fire ukers varetektsfengsling i et lukket rettsmøte mandag. Han er fortsatt siktet for elleve overgrep, bekrefter politiadvokat Jofrid Kile Berg overfor BA.

Les også: «Alle» vet hvem Lommemannen er