Etterlyser to vitner

Politiet etterlyser to menn som skal ha vært vitne til to forskjellige voldtekter i Oslo.

Ny overfallsvoldtekt
Foto: Erik Engen / NRK

 

Tidligere har politiet etterlyst en drosjesjåfør som skal ha vært vitne til voldtekten på Grünerløkka natt til fredag 4. mai.

Nå ønsker de også å komme i kontakt med en mann som var i nærheten da en 41 år gammel kvinne ble voldtatt ved Akershus festning samme natt.

Etter voldtekten på Grünerløkka ble offeret, en 48 år gammel kvinne, utsatt for grov vold utenfor 7Eleven i Thorvald Meyers gate. En taxi sto parkert likevel, og sjåføren, en eldre nordmann, skal ha vært vitne til overfallet.

Ropte om hjelp

Kvinnen som ble voldtatt ved Akershus festning senere samme natt, skrek om hjelp da hun observerte en person ved noen toaletter 10 - 15 meter unna. Personen hun ropte om hjelp til, var ifølge kvinnen liten og tynn og hadde mørkt blondt hår og runde briller. Han hadde på seg en hvit, kortermet t-skjorte med krave og grønne ringer rundt ermene.

41-åringen klarte ikke å få kontakt med mannen, som forsvant fra stedet.

Politiet ønsker nå å komme i kontakt med begge de to vitnene.

- Det er veldig viktig for oss å få kontakt med disse vitnene. Det blir også en støtte for kvinnene som har blitt utsatt for denne volden, sier politioverbetjent Anne Rynning Aasen.

Kan være samme gjerningsmann

Somalieren som er siktet for den grove overfallsvoldtekten på Grünerløkka, sjekkes også opp mot voldtekten ved Akershus festning.

Ifølge politiet var det mange likhetstrekk ved de to overfallene, og beskrivelsene kvinnene har gitt av overfallsmannen, skal også likne hverandre.

Det er rundt to kilometer mellom åstedene. Det første overgrepet skjedde på Nedre Foss i firetiden, og det andre ved Akershus festning mellom klokken fem og sju om morgenen.

Den 30 år gamle somalieren sjekkes også opp mot en voldtekt i Prinsens gate i januar. Han slapp ut fra soning 23. januar og kan derfor ikke stå bak de såkalte nyttårsvoldtektene.