Dropper Topshop i Oslo

Den britiske kleskjeden Topshop dropper planene om å starte gigantbutikk på Karl Johan.

TOPSHOP/

Bergensk kjøpmann hindrer Topshop å åpne butikker i Norge.

Foto: Lucas Jackson / REUTERS

Moteinteresserte må fortsette å reise til utlandet for å handle klær, sko og annet tilbehør i den britiske kleskjeden Topshop.

Planen om å åpne en gigantbutikk i Karl Johans gate12 blir nå skrinlagt på grunn av navnekonflikten med en kjøpmann i Bergen.

Baljinder Singh Pandher sitter på rettighetene til varemerket Topshop via selskapet Classic as. Han selger klær merket Topshop i forretninger i Bergen, Drammen og Oslo.

Etter å ha vært i forhandlinger om navnet i over ett år, har motegiganten bestemt seg for å droppe Oslo, skriver Dagens Næringsliv.

Er du skuffet over at Topshop ikke åpner i Norge? Skriv din kommentar nederst i artikkelen.

Skuffet

Kate Moss.

Modellen Kate Moss har designet flere populære kolleksjoner for Topshop.

Foto: KIRSTY WIGGLESWORTH / AP

Topshop eies av Philip Green, Storbritannias femte rikeste mann.

I vår sikret Varner-gruppen seg franchise-rettighetene i Norge. De hadde planer om å åpne Topshop-butikker flere steder i landet, blant annet i et 2200 kvadratmeter stort lokale på Karl Johan.

- Vi har ikke klart å sikre oss rettighetene til varemerket, sier sjef i Varner-gruppen Marius Varner og innrømmer at han er skuffet over at planene gikk i vasken.

Nettsalg

I tillegg til 300 britiske butikker og 51 butikker i utlandet, har Topshop også en netthandel. Her kan selv norske kunder kjøpe seg billige og trendy klær.

- Dette provoserer med kraftig, og jeg har nå levert inn en anmeldelse til politiet i Bergen. Slik jeg ser det, er det ikke riktig at Topshop skal selge klærne sine i Topshops navn til Norge når jeg har navnerettighetene, sier Pandher til Dagens Næringsliv.

Topshop-butikken i Oslo skulle ha åpnet i løpet av våren 2011.