NRK Meny
Normal

Dømt til 18 års fengsel

OSLO TINGRETT (NRK): 38-åringen som er tiltalt for å ha drept Khai Ngoc Dinh (44) i et parkeringshus på Grønland, dømmes for overlagt drap.

Retten

DOMSAVSIGELSE: Tingrettsdommer Morten Bjone er på vei inn i retten.

Foto: Andrea Melby/NRK

Artikkelen oppdateres.

De fem tiltalte i saken ble dømt til fengselsstraffer på mellom 10 til 18 år for overlagt eller medvirkning til overlagt drap.

Retten mener 38-åringen avfyrte minst sju skudd da Dinh ble skutt i parkeringsanlegget på Grønland i fjor sommer. Alle skuddene traff Dinh, og tre av skuddene var dødlige.

I dommen står det at retten mener at 38-åringen i gjerningsøyeblikket hadde planer om å ta livet av Dinh, og at drapshandlingen bærer preg av å være en henrettelse.

Skutt i parkeringshus

Det var i 23-tiden mandag 14. juni i fjor at den 44 år gamle familiefaren og kioskeieren Khai Ngoc Dinh ble skutt og drept i et parkeringshus på Grønland i Oslo.

Fem menn ble senere tiltalt for overlagt drap. Fire av dem har norsk-vietnamesisk bakgrunn og er i familie med hverandre. Femtemann er en svensk statsborger.

Påtalemyndigheten mener bakgrunnen for drapet er at Dinh i 2013 ble dømt, deretter frifunnet, for å ha knivstukket broren til den hovedtiltalte.

Aktor la ned påstand om at de tiltalte dømmes til mellom 14 og 18 år i fengsel.