Dette er de siktede i Sigrid-drapssaken

Politiet har siktet to menn for drap eller medvirkning til drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne. Begge nekter straffskyld.

Siktede i Sigrid-saken

NEKTER STRAFFSKYLD: Etter det NRK erfarer arbeider politiet ut fra en teori om at minst én av dem hadde en tilknytning til den drepte.

Foto: Privat

Begge de to mennene som er siktet ble pågrepet i Oppegård i Akershus mandag kveld, like ved stedet der den drepte ble funnet.

Etter det NRK erfarer arbeider politiet ut fra en teori om at minst én av dem hadde en tilknytning til den drepte 16-åringen Sigrid Giskegjerde Schjetne.

Mann 37 år

Den 37 år gamle mannen er etnisk norsk, og kommer fra Sunnmøre.

Hans forsvarer, John Christian Elden, bekrefter imidlertid at klienten har oppholdt seg i Oslo den siste tida, men at han ikke vil si hvor 37-åringen befant seg da Sigrid forsvant.

Den siktede skal, ifølge naboer som NRK har snakket med, ha reist mye fram og tilbake mellom Oslo og boligen på Sunnmøre.

Ifølge Elden erkjenner mannen ikke straffskyld, og stiller seg uforstående til anklagen om at han skal ha drept 16-åringen.

Forsvareren vil heller ikke si noe om relasjonen mellom de to siktede eller om det er en relasjon til den drepte.

Den siktede er kjent for politiet fra tidligere. Han er domfelt en rekke ganger, blant annet for overfall og mishandling av en kvinne i Oslo i 2006.

Overgrepet ble beskrevet som umotivert og som grov vold. I en fengslingskjennelse fra 2006 skriver Oslo tingrett at siktelsen gjelder «alvorlig voldskriminalitet».

Kvinnen ble slått i bakhodet med en jernstang og påført alvorlige fysiske og psykiske skader.

med den følge at hun fikk brudd på hjerneskallen, knusningsbrudd i bakhodet og et syv centimeter langt kutt som måtte syes

Dom fra Oslo tingrett, 37-åringen slo en kvinne med jernstang i hodet

Han ble i samme sak dømt for å ha truet en polititjenestemann med øks, men tjenestemannen kom seg unna.

37-åringen ble dømt til fengsel i to år for den grove volden. Han ble også ilagt besøksforbud mot polititjenestemannen.

Siktede har hatt alvorlige psykiske problemer over en lang periode, og har vært medisinert for dette. I en kjennelse fra Oslo tingrett fra 2006 kommer det fram at 37-åringen i lengre tid unnlot å ta medisiner, og at han har lett for å «tippe over » dersom han ikke tar disse.

Retten har ved vurderingen lagt særlig vekt på at det forholdet omtalt i siktelsen er en grov voldshandling som synes begått helt uten foranledning. Siktede har forklart at han i lengre tid har unnlatt å ta medisiner, og at han har lett for «å tippe over» dersom han ikke tar disse.

Varetektskjennelse fra Oslo tingrett i 2006

Etter det NRK kjenner til skal politiet ha gjennomsøkt boligen til 37-åringen på Sunnmøre tirsdag.

Mann 64 år

Den 64 år gamle mannen er også etnisk norsk og bosatt i Follo-området. Etter det NRK erfarer, skal han ikke være tidligere straffet.

Han har drevet sin egen transportvirksomhet, og er en kjent personlighet i et konkret bilmiljø på Østlandet.

Han har drevet med biler i en årrekke, og i et garasjeanlegg i den østre delen av Oslo har han de siste fem årene drevet opptil 13 garasjer.

Et av foretakene mannen har drevet er på Kolbotn, like ved stedet der Sigrid ble funnet drept.

64-åringen skal ifølge bekjente være en nær venn av 37-årringen, og de to skal ha kjent hverandre i mange år gjennom deres felles interesse for bil og mekking.

Tirsdag kveld tok politiet seg inn i huset til 64-åringen i Vestby for å gjøre undersøkelser.

Advokat Aase Karine Sigmond er hans forsvarer. Hun sier til NRK at han i likhet med 37-åringen nekter straffskyld.

En tredje mann er siktet for falsk forklaring i saken. Politiet understreker at han ikke er siktet for drapet på 16-åringen.

SE VIDEO fra pressekonferansen i Sigrid-drapet:

Politiet bekrefter at 16 år gamle Sigrid Schjetne er funnet drept.

SE VIDEO: Pressekonferansen der politiet bekrefter at Sigrid er funnet drept.