NRK Meny
Normal

Bussjåfør mistenkt for promillekjøring

Politiet i Oslo har pågrepet en bussjåfør som de mistenker for kjøring i påvirket tilstand.

Bussjåfør mistenkt for fyllekjøring

Politiet i Oslo pågrepet lørdag sjåføren av denne bussen som de mistenker for kjøring i påvirket tilstand. Sjåføren er ikke med på bildet.

Foto: Tipser

Politiet i Oslo fikk lørdag klokken 19:10 en telefon fra en busspassasjer som fortalte at han satt i en buss på Tøyen bussholdeplass i Kjølberggata. Ifølge mannen så var bussjåføren beruset.

– Denne passasjeren hadde tatt kontroll på nøkkelen og sørget for at bussen ikke kom seg videre. Da vi kom til stedet var bussen tømt for passasjerer og innringer hadde kontroll på bussjåføren, sier operasjonsleder Finn Belle til NRK.

– Det viste seg at sjåføren var tydelig alkoholpåvirket, og vi mistenker han også for å være påvirket av medikamenter, sier Belle.

Sjåføren er brakt inn til arrest og vil bli tatt prøver av.

– Kjørt unormalt i hele dag.

Politiet har vært i kontakt med arbeidsgiveren som har opplyst at rutebussen har kjørt unormalt i hele dag og hatt flere forsinkelser på ruten. Da sjåføren ble pågrepet sto bussen plassert i et sted som ikke var i bussens rute.

– Det er tydelig at dette har vært en farlig ferd, sier Belle.

Politiet har fått opplyst at føreren av bussen har kjørt bussen store deler av dagen, men kan ikke si noe om tidsrommet den har blitt brukt i. Busselskapet har vært på stedet og hentet bussen.

– Luktet alkohol når han snakket

Christer Enciso var en av passasjerene på bussen, men mistenkte ikke at sjåføren var ruset da han kjørte feil første gang.

- Jeg tenkte at det var normalt å kjøre feil, sier Enciso.

Han forteller at flere av passasjerne fikk presset seg av bussen da den kom til Tøyen, men at han fortsatte å sitte på den i håp om at den skulle komme seg til bake i rute.

– Vi satt på i håp om at han skulle snu, men da vi kom til Galgeberg tok han en u-sving og begynte å kjøre mot Tøyen igjen.

Det var da en av passasjerene fikk sjåføren til å stoppe bussen ved busslommen på Kjølberggata og ringte politi.

Jeg tenkte ikke over at han kunne være full, men da han begynte å snakke merket vi at han luktet alkohol sier Enciso.

- Vil vente på Blodprøvene

Bussen som sjåføren kjørte, 21-bussen har trase fra Helsfyr til Aker brygge, og har ikke Tøyen i sin rute.

Det er Unibuss som er sjåførens arbeidsgiver. Viseadministrerende direktør i Unibuss sier han vil vente på blodprøvene fra politiet før han utaler seg noe mer om saken, men svarer på generelt grunnlag.

– Yrkessjåfører i arbeid skal følge loven og ikke å bruke alkohol og andre stoffer. Det er ikke akseptabelt hvis det stemmer, men det må vi finne ut av, sier Kjell Knarbakk viseadministrerende direktør i Unibuss.

Hva slags følger vil dette få hvis det stemmer at han har kjørt i alkoholpåvirket tilstand?

Generelt kan du si at en sjåfør som kjører i ruspåvirket tilstand ikke lenger vil være sjåfør hos oss. Nå venter avventer vi resultatet fra blodprøvene, avslutter Knarbakk.