Brennende sjakt kan inneholde dynamitt

Under slukkingen av en brann i området Mosseveien og Kongsveien i Oslo har brannvesenet kommet over noe som kan være en kasse med sprengstoff i en sjakt. Ifølge politiet må brannen brenne ut før bombegruppa kan få undersøkt kassen.

Mulig dynamitt i brennende sjakt

Politiet har sperret veien fra Konows gate opp til Kongshavn Videregående.

Foto: Anders Fehn / NRK

– Bombegruppa kommer ikke til kassen så lenge det brenner og brannvesenet vil ikke gå inn i sjakten før innholdet i kassen er avklart, sier operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt.

Det er en teoretisk mulighet for at innholdet i kassen kan detonere, derfor opprettholder politiet sperringene i området. Det kan ta flere timer før brannen har brent ut av seg selv, ifølge politiet.

I 20.30-tiden fikk trikken igjen passere i begge retninger på Kongsveien. Det er på grunn av trikkeskinnenes plassering i forhold til skråningen ned mot brannstedet, opplyser politiet.

Kongsveien og Mosseveien er fortsatt stengt for bilister og fotgjengere.

Kasse merket sprengstoff

Brannen har brutt ut i en sjakt, og nødetatene er i gang med slukking. Trolig brenner det i en del bildekk og søppel, skrev politiet i en Twittermelding ved 16-tiden torsdag.

Om lag en time senere meldte politiet at de hadde kommet over noe som kunne være sprengstoff.

– Klokka 16.35 meldte brannvesenet at de hadde kommet over en kasse som var merket med ordet sprengstoff, sier operasjonsleder Tor Jøkling.

– De trakk seg naturligvis unna og varslet politiet.

Fortsatt sperringer

Sjakten går ifølge Jøkling ned en fjellskrent og er ikke knyttet til noen bolig.

Røyk fra sjakt som brenner

Det ryker fortsatt fra sjakten som brenner. Nede i sjakten har brannvesenet funnet en kasse merket "sprengstoff"

Foto: Anders Fehn / NRK

– Inntil bombegruppa er ferdig med sine undersøkelser og har håndtert det, så blir sperringene i området opprettholdt, sier Jøkling.

Hva skal folk som bor i nærheten gjøre?

– De skal rette seg etter politiets anvisninger hvis de møter på sperringer på gater eller fortau, sier Jøkling. Han oppfordrer folk til å velge alternative veier.

Laster Twitter-innhold