NRK Meny
Normal

Brannmuseet i Oslo får veteranbil

Brannmuseet i Oslo får en svært stor gave fra Gjensidigestiftelsen: En brannbil fra 1926. Men før bilen kan ende sine dager på museum, må den klare turen fra Lysaker til Grønland.

Denne veka fekk Brannmuseet i Oslo ei svært gjev gåve frå Gjensidigestiftelsen: nemleg ein brannbil fra 1926. Men før bilen kan ende sine dagar på museum, må han klare turen frå Lysaker til Grønland.

Se vetran-brannbilens ferd fra Lysaker til Grønland.

Den nesten 90 år gamle brannbilen som lenge har kastet glans i hallen hos Gjensidigestiftelsen skal nå få pryde utstillingen til Brannmuseet i Oslo. Men først må den kjøres fra Lysaker til Grønland.

– Den kommer ikke til å gå så veldig fort, men jeg tror turen kommer til å gå bra. De har jo tatt med seg lang eskorte, sier Rolf-Christian Solem, som er leder i eierstyring og administrasjon i Gjensidigestiftelsen.

Hvilken følelse sitter du med nå, når bilen skal kjøres vekk?

– Jeg er veldig spent på om den klarer turen.

Saken fortsetter under bildet.

Brannmuseet får brannbil fra 1926

Tanken er fylt og ferden til Brannmuseet i Oslo kan fortsette.

Foto: Daria Zoric / NRK

Bensin problemer

Heldigvis går det ganske fint. Både gamle brannmenn, bilister, og tilskuere kunne nyte synet av de fem brannbiler i kortesje gjennom sentrums gater, Men så -

– Bensintanken er tom!, roper Trond Flaarud.

Den tidligere lederen av Brannmuseet i Oslo må ringe etter hjelp.

Etter en snau time, og en liten lunsjpause var det endelig bensin i sikte. Da var det bare å håpe at den 87 år gamle motoren også ville være med ned til Grønland.

Trond Flaarud må spørre de andre om hvor mye gass han skal gi for at den gamle brannbilen skal starte. Etter ett par forsøk går det! Bilen fra 1926 ruller videre mot Grønland.

Etter noen timer på veien var det godt for den gamle bilen å endelig komme seg inn under tak og til sitt nye hjem på Grønland.

Oslo Brannmuseum får veteranbil

Den gamle brannbilen er endelig på plass hos Brannmuseet i Oslo.

Foto: Daria Zoric / NRK