17 personer evakuert etter brann på Bjølsen

En person fikk lettere røykskader og 17 personer ble evakuert etter at det brøt ut brann i en bygård i Bergensgata i Oslo mandag ettermiddag.

Video Brann på Bjølsen

Politiet ba mandag folk om å holde vinduer lukket, og å ikke komme nære den farlige røyken.

– Brannen er under kontroll, og flere av mannskapet har fått dra hjem igjen, forteller brigadesjef Bjørn Arnesen til NRK.

Brannmannskaper blir ved bygården hele natten for å kontrollere at brannen i bygården på Bjølsen ikke blusser opp igjen.

Politiet fikk melding om brannen mandag klokken 13.49 , og da de kom til stedet var taket allerede overtent.

De ba da folk holde vinduer lukket, for å unngå den farlige røyken. Klokken 19.30 forteller Arnesen at det igjen er trygt å lufte seg i området.

Det er ikke kjent hvordan brannen startet. Men politiet sier til NRK at de har visse indikasjoner på hva som kan være årsaken.

Brann Bergensgata

Mandag ettermiddag var det fortsatt usikkert om alle var kommet seg ut av den overtente bygården i Bergensgata i Oslo. – Vi dobbelsjekker en siste oppgang, bare for å være helt sikre, fortelte vakthavende brannsjef Asle Hembre.

Foto: Øzgur Tufan / NRK

- Leilighetene er totalskadede

Både fjerde- og femte etasje vil høyst sannsynlig være ubeboelige etter brannen. Arnesen forteller at det dreier seg om åtte leiligheter til sammen.

Til sammen 17 personer ble evakuert. To av dem ble sendt til legevakt, den ene hadde fått lettere røykskader.

Åtte brannbiler var på stedet, og mannskapet måtte sage hull i deler av taket for å unngå at ilden spredte seg til nabohusene.

Brann Bergensgata

18 personer er evakuert etter at det brøyt ut brann i en bygård i Bergensgata i Oslo.

Foto: Øzgur Tufan / NRK

Vide sperringer

Under store deler av mandagen var det satt opp sperringer rundt området omkring bygården, og det var lenge usikkert om brannvesenet ville klare å stoppe ilden før den spredte seg videre.

Tore Barstein, som var innsatsleder, fryktet på et tidspunkt at det var fare for at flere oppganger ville ta fyr.

Brannen krøp langs taket, men brannvesenet fikk kontroll før brannen spredde seg.

Også røyken spredte seg fort, og Barstein anbefalte alle å holde seg unna.

– Vinden går i alle retninger, så sperringene er vide, fortalte han til NRK.

Avhør

Brannårsaken var mandag ettermiddag ukjent, men politiet innledet vitneavhør. I tillegg skulle politiet senere på dagen avhøre innehaveren av leiligheten der brannen kan ha startet.

– Vi har indikasjoner på hva som kan være brannårsaken, men ønsker ikke å gå ut med grunnen siden vi ikke er 100 prosent sikre ennå, sier innsatsleder Tore Barstad i Oslo politidistrikt til NTB.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.