NRK Meny
Normal

Ber om hjelp fra homofile

Politiet setter nå sin lit til at folk i miljøet rundt homsestedet London Pub i Oslo skal kunne gi opplysninger om hvem den spanske legen Joaquin Leal Bermudez var sammen med sist helg.

London Pub i Rosenkrantzgate i Oslo
Foto: ALEKSANDER NORDAHL / Scanpix

Bermudez var åpent homofil og pleide ofte å besøke London Pub.

- Vi har god erfaring med at miljøet rundt denne puben gjerne vil assistere politiet når det har skjedd en forbrytelse. Og det er vi rimelig sikker på at har skjedd i dette tilfellet. De funn som er gjort i bilen, garasjen og leiligheten til den spanske legen er av en slik art at en person må være meget alvorlig skadd eller mest sannsynlig drept, sier leder for voldsavsnittet ved Oslo politidistrikt, Finn Abrahamsen.

Joaquin Leal Bermudez (49)
Foto: Politiet

Ingen kjenning av politiet

Han opplyser at det var disse sporene som førte til den store aksjonen i Vestfold fordi muligheten var til stede for at en hardt skadd person kunne blitt funnet i tide.

Abrahamsen sier den pågrepne 37-åringen ikke er kjent av politiet fra før. Politiet vet heller ikke om han tilhører noe homofilt miljø. Da han ble pågrepet var det etter hasardiøs kjøring på E18, men det er ikke klarlagt ennå om han var påvirket under kjøringen.

Til opplysningene fra mannens forsvarer om at han er i dårlig form, sier Abrahamsen at han har vært fremstilt for politilegen og funnet frisk nok til å være der han er.

- Han har i hvert fall vært såpass frisk at han konsekvent nekter å la seg avhøre, sier politiførstebetjenten.

Vurderer varetekt i morgen

I løpet av torsdagen vil politiet avgjøre om mannen skal fremstilles for varetektsfengsling. Abrahamsen sier det ikke er gjort funn som tilsier at andre enn legen og den pågrepne er innblandet i det som har skjedd, men sier politiet aldri utelukker noe så tidlig i en etterforskning.

- Uansett setter vi nå vår lit til at folk fra homsemiljøet skal hjelpe oss med å kartlegge legens bevegelser sist helg, sier Abrahamsen.