Bekrefter at de har funnet Sigrid drept

Politiet bekrefter at den døde personen som ble funnet på Kolbotn i Akershus mandag kveld er den savnede Sigrid Schjetne (16).

Politiet bekrefter at 16 år gamle Sigrid Schjetne er funnet drept.

SE VIDEO: BEKREFTER: – Nå står vi overfor en drapssak, konstaterte politiinspektør Hanne Kristin Rohde. Politiet ville ikke si noe om dødsårsak eller tidspunktet for drapet.

– Vi bekrefter at det er Sigrid Giskegjerde Schjetne som er funnet drept i natt, sa politiinspektør Hanne Kristin Rohde under pressekonferansen.

– Nå står vi overfor en drapssak, konstaterte hun.

Politiet sier identiteten ble bekreftet tirsdag ettermiddag.

– Familien er varslet, la Rohde til.

– Det er to menn som er siktet for drap eller medvirkning på drapet på Sigrid. Det er en mann på 37 år og en mann på 64 år er siktet for drapet. Mannen på 37 år er kjent for politiet tidligere.

– Nå i kveld er det avhør av de siktede som er sentrale. De sitter nå i avhør på politihuset, sa politioverbetjent Grete Lien Metlid.

Ifølge Metlid er politiet nå i en avgjørende fase av saken, og at politiet vil fortsette med avhør og annen etterforskning utover kvelden og torsdag morgen, deriblant rundspørringer.

Mannen som er siktet for falsk forklaring – ikke drapssiktet

– Vi aksjonerte mandag kveld. Aksjonen ble direkte utledet av taktisk etterforskning av Oslo politidistrikt, fortalte Rohde.

– Mannen som er siktet for falsk forklaring i saken, er ikke en av de siktede, understreket politiinspektøren.

Politiet ønsket ikke å komme med flere detaljer eller svare på journalistenes spørsmål under pressekonferansen. De sier de gjennomgår alle opplysninger som er knyttet til de siktede.

Nekter straffskyld

John Christian Elden

John Christian Elden er forsvarer for mannen i slutten av 30-åra, som er siktet.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Tirsdag ettermiddag ble det klart at politiet har siktet to menn for drap på en kvinne. De ble begge pågrepet på Oppegård mandag kveld.

Forsvareren til den siktede 64-åringen, Karine Sigmond, sier til NRK at han ikke erkjenner straffskyld.

Ifølge forsvarer John Christian Elden nekter også den andre siktede straffskyld:

– Han skal i avhør i løpet av dagen. Jeg har ikke fått snakket med ham foreløpig og vet ikke mer om saken, sier hans forsvarer Christian Elden til NRK.no.

Elden opplyser at han har bistått mannen ved en tidligere anledning. Mannen har flere tidligere dommer, blant annet for grove voldshandlinger. Han er etnisk norsk og ble født i 1975.

Den andre pågrepne, en mann i 60-årene, er også siktet for drap. Politiet har tatt seg inn i huset hans, og gjør undersøkelser. Det bekrefter mannens advokat, Aase Karine Sigmond, overfor VG.

Det har ikke lyktes NRK å komme i kontakt med Sigmond.

  • SE VIDEO: (Artikkelen fortsetter under video)

Advokat Harald Stabell forteller at Sigrids foreldre er i dyp sorg etter at politiet har bekreftet at 16-råingen er drept.

SE VIDEO: Advokat Harald Stabell sier Sigrids familie er i dyp sorg etter at politiet har bekreftet at 16-åringen er funnet drept.

Aksjon mot forretningslokale

Det var først Østlandets Blad som meldte at to personer ble arrestert i en aksjon mandag kveld. Avisen skriver at væpnet politi aksjonerte mot et forretningslokale i nærheten av funnstedet.

De arresterte er en mann i 60-årene som er bosatt i Follo, og en mann slutten av 30-årene fra Oslo.

De to skal ha blitt pågrepet av beredskapstroppen med bistand av hundeførere fra Follo politidistrikt.

Ansatte i en forretning som ligger i umiddelbar nærhet til funnstedet, sier til NRK.no at de har fått taleforbud av politiet i dag.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ble sendt ut for å lete

Politiet sperrer av et område i skogholtet

Politiet sperret av et område i skogholtet der den døde ble funnet.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Ved 19-tiden mandag kveld ble en politipatrulje sendt ut for å lete i skogholtet på Kolbotn i Akershus der det mandag kveld ble funnet en død person.

En time senere var funnet gjort og flere politipatruljer ble tilkalt. Området ble sperret av og kriminalteknikere jobbet utover natten med å saumfare området.

Klokka 03.45 ble den døde personen fraktet ut kjørt av gårde av ansatte i et begravelsesbyrå.

Politiet har foreløpig ikke ville bekrefte kjønn eller alder på den omkomne, men tidlig tirsdag opplyste de at de ikke utelukker at den døde kan være den savnede 16-åringen Sigrid Schjetne.

Hun forsvant fra Østensjø for over fire uker siden.

Stille område sommerstid

Den døde ble altså funnet i et skogsområde på Kolbotn i Oppegård kommune.

Det er et ganske ufremkommelig område og folk som bor der sier at det er temmelig gjørmete der. Det er også mye skog og busker der.

Det går en skiløype gjennom skogen, men lokalbefolkningen sier til NRK at det ikke er mange som ferdes der på denne tiden av året.