NRK Meny
Normal

65-åringen: – Politiet har brukt lang tid

– Det er en lettelse at saken er henlagt, men jeg synes politiet har brukt lang tid, sier 65-åringen som også var siktet for Sigrid-drapet.

65-åring, Sigrid-saken

65-åringen som inntil tirsdag var medsiktet i drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne sier til NRK at det har vært en vanskelig tid og at hans økonomiske situasjon har vært det aller vanskeligste. (Arkivbilde)

Foto: NRK

– Det økonomiske har det vært det vanskeligste. Jeg har ikke fått jobbet, så heldigvis har jeg gode venner som har tilbudt meg å låne penger.

– Det er det som har reddet meg.

Det sier 65-åringen til NRK like etter at det ble klart at siktelsen mot ham henlegges etter bevisets stilling.

Krever erstatning

Ifølge hans forsvarer Aase Karine Sigmond vil han nå kreve erstatning.

– Vi kommer til å sende inn et erstatningskrav for å få kompensert tapet han har blitt påført og krenkelsen ved å være siktet i en så alvorlig sak. Vi skal hjelpe ham med å utforme det kravet, sier Aase Karine Sigmond til NRK.no.

65-åringen var medsiktet i drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne og satt to og en halv måned i isolat. Til sammen satt han i over 100 timer i avhør, ifølge Sigmond. Hun kritiserer politiets håndtering av saken.

– Vi har hele veien oppfattet at det ikke var grunn til å anse ham som mistenkt. Bevisene mot ham for fengsling har ikke holdt, han var i realiteten et vitne, men har sittet over 100 timer i avhør. Vi har reagert på at politiet fikk medhold i retten til å fengsle ham, sier hun.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Aase Karine Sigmond

– Vi kommer til å sende inn et erstatningskrav for å få kompensert tapet han har blitt påført, sier 65-åringens forsvarer Aase Karine Sigmond til NRK.no.

Foto: Øijord, Thomas Winje / NTB scanpix

– Livet gått i oppløsning

Sigmond sier det vil ta tid å få oversikt over 65-åringens totale økonomiske tap i forbindelse med siktelsen.

– Livet hans har gått i oppløsning. Han har tapt eiendeler, mistet virksomheten og jobben sin. Vi skal først få en fullstendig oversikt over hva han har tapt av penger, og kommer til å utferdige kravet tidlig på høstparten, sier Sigmond.

65-åringen ble ikke tiltalt for drapet på 16-åringen tirsdag, opplyste Nina Prege på en pressekonferanse klokken 12. Både politiet og statsadvokaten anbefalte henleggelse før Riksadvokaten tok den endelige beslutningen.

Sigmond sier klienten er lettet over at siktelsen er droppet.

– Han er veldig glad for at siktelsen er henlagt. Han har hatt en svært vanskelig tid med en alvorlig siktelse over seg. Mistankegrunnlaget mot ham har likevel vært svakt, men på tross av det har det vært en enorm belastning rent psykisk, sier Sigmond.

4. september ble Sigrid Schjetne funnet død i et skogholt i Oppegård. 65-åringen ble løslatt fra varetekt i oktober i fjor.

38-åringen mener han er tilregnelig

Riksadvokaten har derimot besluttet å tiltale en 38 år gammel mann for å ha holdt Sigrid Giskegjerde Schjetne fanget og deretter drept henne.

38-åringens forsvarer, John Christian Elden, sier til NRK.no at hans klient fortsatt bedyrer sin uskyld.

– Han bestrider å ha drept Sigrid, sier Elden.

38-åringen er også helt uenig med Riksadvokatens påstand knyttet til tilregnelighetsspørsmålet.

– Han er klar på at man mener han er tilregnelig til straff dersom han skulle ha brutt noen lov. Han er uenig med Riksadvokaten både i tiltalen og reaksjonsvalget.