– Marerittet ble virkelighet

– Dette er en tung og trist dag og nå håper vi at familien kan få ro. Det sier Gjermund Eide som er talsmann for familien til den drepte 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne.

Nyhetsinnslag om Sigrid-saken + intervju med Gjermund Eide, talsmann for den dreptes familie

Se nyhetsinnslag og intervjuet med Gjermund Eide her.

– Vi fikk jo det svaret vi ikke ville ha i går, så det er en tung dag i dag, sier Gjermund Eide.

Familiens talsmann sier han tror dette er en sak der mange har kunnet kjenne seg igjen i familiens fortvilelse.

– Mange har barn og kan kjenne seg igjen i den følelsen av å ikke vite hvor ens barn er, jeg tror det kan være lett å kjenne seg igjen i familiens situasjon.

– Har du snakket med familien etter at de fikk den vonde beskjeden?

– Ja, det er en tung dag for dem. Dette er marerittet som ble virkelighet.

Ber om ro

Eide sier det viktigste de kan gjøre nå er å støtte familien og gi dem ro. Han syns nærmiljøet har stilt opp på en fantastisk måte og sier det har vært en flott lokal mønstring der hundrevis har lett etter Sigrid i uke etter uke.

I dag blir det samling på Østensjø skole klokka 18 for å takke alle de som var med på å lete etter den 16 år gamle jenta. Der kan de som vil møtes for å minne Sigrid.

– Vi håper jo at den medmenneskelighet og medfølelse man har sett i nærmiljøet kan fortsette, at man kan ta vare på hverandre også i denne tunge tiden.

– Vet ikke om de kjente hverandre

Advokat Harald Stabell

Harald Stabell er familiens bistandsadvokat.

Foto: Karlsen, Anette / NTB scanpix

Sigrids familie har ikke fått opplysninger som kan tyde på at det var kjennskap mellom henne og de siktede i drapssaken. Det sier familiens bistandsadvokat, Harald Stabell.

I går skrev NRK.no at politiet arbeider ut fra en teori om at minst én av de siktede hadde en tilknytning til den drepte 16-åringen Sigrid Giskegjerde Schjetne.

Ifølge familiens bistandsadvokat, Harald Stabell, har de ikke fått noen opplysninger som kan tyde på dette.

– Det kan verken jeg eller familien si noe om. De vet ikke om noe eventuelt kjennskap mellom de to pågrepne, sier Stabell.

Kjenner ikke navnene

Politiet har siktet en 64 år gammel mann fra Akershus og en 37 år gammel mann bosatt i Oslo for drapet. Begge nekter straffskyld.

Stabell understreker at verken han eller foreldrene kjenner til omstendighetene rundt det som har skjedd.

– Vi bygger på det politiet foreløpig har gått ut med. Foreldrene kjenner ikke navnene til de siktede, sier Stabell til NRK.

Avventer etterforskningen

Familien avventer nå den videre etterforskningen og et eventuelt fengslingsmøte.

– Det vil jo selvfølgelig bli et spørsmål om varetektsfengsling, noe som avhenger av hvilke bevis politiet har mot de to, men det kjenner verken jeg eller familien til, sier bistandsadvokaten.

Politiet i Oslo bekreftet tirsdag ettermiddag at den døde som mandag kveld ble funnet i et skogholt ved industriområde på Kolbotn i Oppegård, er den savnede 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne.