- Tissetrengte elever kommer først

- 200 millioner kroner fra regjeringens krisepakke for Oslo bør gå til å pusse opp nedslitte skoledoer.

Skitten skoledo
Foto: Anne Storaunet / NRK

Det foreslår Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti i Oslo bystyre.

LES OGSÅ: Barn kan bli syke av ekle doer

- Vi vet at skolene trenger oppussing, og alle som har vært på do på skolen vet at det er noe av det som er mest kritisk. Her ligger oppgavene om perler på snor, sier Arbeiderpartiets gruppeleder Rune Gerhardsen.

Video nsps_upload_2009_1_26_19_27_49_276.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

SE VIDEO: Skal pusse opp nedslitte skoler

I krisepakken som regjeringen la fram i dag, får kommunene 6,4 milliarder kroner mer på budsjettene. For Oslo vil pakken utgjøre 613 millioner kroner.

LES OGSÅ: Dette får Oslo i krisepakken

HVA MENER DU PENGENE BØR BRUKES TIL? DISKUTER NEDERST I ARTIKKELEN.

Mer til trikk og t-bane

SV og Ap mener at resten av pengene som Oslo får til akuttvedlikehold, skal brukes på oppussing av skinner og stasjoner på trikk og t-bane, idrettsanlegg og barnehager.

LES OGSÅ: 667 millioner til Akershus

- Pengene bør brukes til å ruste opp t-banen og trikken. Tenk på alle de som erger seg over at den plutselig stanser, sier Gerhardsen.

Tror du byrådet vil klare å gjennomføre disse oppgavene?

- Byrådet må ihvertfall slutte å sutre og begynne å handle. Byrådet har et problem og det er at gjennomføringsevnen deres er ganske skandaløst dårlig for tiden. Det er bevilget fem milliarder kroner som byrådet ikke har klart å bruke, og det er et alvorlig etterslep. Nå kommer ytterliggere en halv milliard i vedlikeholdsprosjekter som byrådet må sette i gang, og jeg forventer nå at de kaster seg om og tenker over hvilke saker de vil satse på, sier Gerhardsen.

Video nsps_upload_2009_1_5_15_49_53_1499.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

SE VIDEO: Syke av ekle doer

Skrev brev

SV vil også være med på å bestemme hva millionene skal gå til. SVs gruppeleder Knut Even Lindsjørn har i dag skrevet brev til byrådslederen og bedt ham invitere til et bredt kriseforlik.

- Høyre og Frp må slutte å gjøre opp budsjett på bakrommet med Venstre. Inviter alle partier i bystyret i en åpen prosess og la oss finne fram til gode gjennomførbare løsninger, sier han til NRK.

Men Erling Lae tar ikke helt utfordringen på strak arm.

- Jeg tar gjerne en samtale med SVs gruppeleder. Byrådet må nå avgi en budsjettjusteringssak i løpet av halvannen ukes tid. Jeg kan ikke fatte og begripe at vi nå skal begynne å partipolitisere akkuttvedlikeholdsmidler på sykehjem, buss og trikk. Det burde det være enighet om, sier Lae.

Byrådet legger frem sitt forslag til bruk av pengene torsdag i neste uke.

HVA MENER DU PENGENE BØR BRUKES TIL?