- Rekrutteres med narkotika

Leder for norsk-tamilsk forum, Balasingham Yogarajah, frykter at utenlandske tamilske kriminelle prøver å danne en gjeng i Norge. Ungdommer rekrutteres med gratis drikke og narkotika.

Skyteepisode på Kalbakken i Oslo
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

- Det er tamilske kriminelle miljøer fra utlandet som står bak skytedramaet på Kalbakken i går, mener ap-politiker og leder for norsk-tamilsk forum Yogarajah.

Han frykter at en utenlandsk kriminell gjeng er i ferd med å etablere seg i Oslo.

- Det som jeg hører og frykter er at endel utenlandske tamilske kriminelle prøver å lage en gjeng eller klikk i Oslo. De tilbyr tamilske ungdommer gratis drikke og stoff for å rekruttere norsk-tamilske ungdommer til denne gjengen, sier Yogarajah. 

Frykter for ryktet sitt

Tamiler på Kalbakken i Oslo frykter for at skyteepisoden på Kalbakken søndag vil ødelegge det gode ryktet de har i området. De lover å hjelpe politiet på alle måter.

- Dette er virkelig tragisk. Vi tamiler har hatt et godt omdømme i dette området. Nå frykter vi at vårt gode rykte kan være ødelagt i lang tid, sier Balasingham Yogarajah til VG.

Han er selv tamil og bor på Kalbakken. Han er også bystyrerepresentant for Arbeiderpartiet og styremedlem i Norsk Tamilsk Forum.

Les også: Tilstanden kritisk

- Klikken må knuses

Yogarajah sier at de mange tamilene i området har verdifulle opplysninger til politiet, og lover at alle kommer til å fortelle det de vet.

- Dette er en trussel mot alle tamilske ungdommer i dette miljøet. Derfor må denne klikken som har gjort dette knuses, sier han.

Skyteepisoden og hoggingen av en arm på en mann i 20-årene skal ha utgangspunkt i et basketak som skjedde i forbindelse med en tempelfeiring i det tamilske tempelet på Ammerud lørdag.