Viste sin støtte i Pride-paraden

Mathilde Simonsen Dahl og sønnen Åsmund Dahl Anderssen (12) fra Hobøl syntes det var ekstra viktig å gå i Pride-toget i år etter at flagg-debatten har rast i hjemkommunen.

Mathilde Simonsen Dahl

Mathilde Simonsen Dahl (MDG) mener det er viktig å vise solidaritet.

Foto: Åsmund Dahl Anderssen

– Vi må bare vise at vi er uenig i at det ikke skal flagges med regnbueflagg i Hobøl, sier Simonsen Dahl.

– Gøy i toget

Hun sitter i planutvalget i Hobøl kommune for Miljøpartiet De Grønne og gikk i toget sammen med sine partifeller. Sønnen har for andre året på rad gått i Pride-tog.

– Det var veldig gøy å gå i toget. Vi gikk for å vise vår støtte til de som er redde for å si at de liker noen av samme kjønn, sier 12-åringen til NRK.

Tidligere denne uka skrev NRK om ordføreren i Hobøl, Olav P. Breivik (H), som ikke ønsker å flagge med regnbueflagg i offentlige flaggstenger. Han mener det er gammeldags og at en slik markering kan virke stigmatiserende.

Oslo Pride Festival

I Oslo var det i dag folkefest i gatene.

Les også:

Ønsker regnbueflagg

Temaet dukket opp da leder av Hobøl Ap, Håvard Abotnes Osflaten, oppfordret alle kommunene i Indre Østfold til å flagge. Dette har flere i kommunen reagert på. Også Simonsen Dahl.

– Jeg tenker at debatten i seg selv viser hvor viktig det er å vise solidaritet ved å flagge med Pride-flagg. I tillegg mener jeg det er viktig at ikke bare de som er homofile og transepersoner engasjerer seg i saken, sier hun.

Også sønnen har en klar mening i saken.

– Heis regnbueflagget, sier han bestemt.

Åsmund Dahl Anderssen

Åsmund Dahl Anderssen (12) mener at det også bør flagges med regnbuefarger i Hobøl.

Foto: Mathilde Simonsen Dahl

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se TV-sendingen 20.55

  • Se TV-sendingen 18.50