Vil taggingen i Moss til livs

Nytt spesialutstyr skal brukes for å fjerne tagging fra bygninger og ny tagging som oppdages skal fjernes umiddelbart. Nå vil ordfører i Moss, Tage Pettersen bli kvitt griseriet.

Ordfører i Moss, Tage Pettersen

Ordfører i Moss Tage Pettersen (H), vil bli kvitt det han kaller griseri i Moss sentrum.

Foto: Brynildsen Media

– Vi har lyst til å ta ordentlig tak i dette og sørge for at kommunen bidrar til byrommet og sentrum holdes rent og pent. Vi skal forebygge tagging og skape et mest mulig trivelig byrom, sier Høyre-ordfører Tage Pettersen.

Pettersen mener tagging i byen har blitt et økende problem de siste månedene, og nå vil han få en slutt på det han kaller griseri.

– Vi har gått til anskaffelse av en del utstyr som gjør det mulig å fjerne mye av taggingen, blant annet for å unngå overmaling. Samtidig har vi som ambisjon om å fjerne tagging innen 24 timer, sier Pettersen.

Tar bilder av taggingen

Og ingen taggere kan lenger være trygge i Moss.

– Vi skal dokumentere taggingen som har funnet sted for eventuelle politianmeldelser, forteller ordføreren som legger til at han håper politiet vil lykkes med sitt arbeid.

Fjernes raskest mulig

Pettersen tror det er viktig å få graffitien fjernet så fort som mulig.

– Både politiet og andre sier at steder det allerede er tagget, er det mye lavere terskel for at flere kommer til. Å få fjernet taggingen så fort som mulig vil bidra til mindre tagging i et lengre perspektiv.

Ifølge ordføreren er tagges det mest i sentrum, men også busser har fått gjennomgå. Nå innføres denne prøveordningen frem til sommeren.