NRK Meny
Normal

Vil legge ned for bedre tilbud

Dagens forslag til statsbudsjett bør føre til nedleggelse av lensmannskontor i Indre Østfold, mener ordfører Tor Melvold (Ap).

Ordfører Tor Melvold i Trøgstad
Foto: Pål Andersen

Mens mange politikere i Indre Østfold har kjempet mot nedleggelse av "sitt" lensmannskontor, har Melvold ment at nedleggelse i Trøgstad vil være bra.

Dårlig tilbud

- Det er jo fordi det lokale lensmannskontoret med de ressursene de har å spille på i dag, ikke fungerer godt nok. Lensmannskontoret leverer ikke de tjenestene som innbyggerne i Trøgstad har krav på å få fra politiet, sier Melvold.

Treg prosess

Allerede for to år siden sa politimesteren i Follo at lensmannskontorene i Eidsberg, Trøgstad, Skiptvet, Spydeberg og Hobøl skulle legges ned.

Forslaget hans førte til sterke protester og i samarbeid med lokale politikere ble forslaget endret til at polititjenestene for Indre Østfold skulle samles i Askim og Eidsberg, men også dette var det politisk motstand mot i enkelte kommuner.

Så kom valgkampen og justisministeren utsatte saken til behandlingen av statsbudsjettet.

Skuffet

- Jeg opplevde det som litt feigt å stoppe endringene foran stortingsvalget, sier Melvold.

Han setter nå sin lit til det kommer signaler i forslaget til statsbudsjett for 2010. Han er klar på at det ikke er noen god løsning for Trøgstad kommune hvis en ny organisasjonsform ikke kommer på plass.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kontroll på skogbrann

    Brannvesenet i Fredrikstad har kontroll på en lyng- og skogbrann på Vikane. Fredag formiddag fikk brannvesenet melding om at det brant i et ca. ett mål stort område ved Sareptaveien. Alarmsentral Brann Øst advarer mot stor skogbrannfare.

  • Trafikkuhell på E6 ved Solli

    Det er kødannelse på E6 ved Solli. Årsaken er et trafikkuhell i sørgående retning. Nødetatene er på vei.