NRK Meny
Normal

Vil la arkitekter sloss om sjøsiden

Kommunalsjef Jens Terkelsen, venter seg store endringer i havneområdet i Moss. Nå vil han ha en arkitektkonkurranse.

Moss Havn
Foto: Rainer Prang / NRK

Det er mange planer på trappene i Moss.

Jernbanen skal legges i tunnel, stasjonsområdet skal flyttes og havnevesenet ønsker å fylle ut havnebassenget og fjerne et stort havnelager.

I tillegg planlegges det et 67 meter høyt signalbygg ved fergekaia.

- Store forandringer

- Med jernbanen i tunnel, en mulig flytting av fergeleiet - og- eller oppstillingsplassen for bilene - og Moss havns planer om utfylling innebærer at vi kan få store forandringer ved byens sjøside, sier kommunalsjef i Moss, Jens Terkelsen, til Moss Avis .

I den forbindelse mener Terkelsen det er viktig å se området i sammenheng og ta helhetlig grep. Derfor vil han ha en arkitektkonkurranse.

Spleiselag

- Det ligger i kortene at en slik konkurranse vil koste en del uten at jeg kan si hvor mye per i dag. Men jeg mener at dette kan gjøres som et spleislag mellom kommunen, Jernbaneverket og Moss havn, påpeker Jens Terkelsen.

Havnesjef Reidar M. Hansen uttaler til Moss Avis at han er avventende, men ikke avvisende til en arkitektkonkurranse for havneområdet.

- Men dette har ikke vi diskutert skikkelig ennå. Derfor må jeg avvente mer informasjon. Det gjelder også i forhold til et eventuelt spleiselag for en arkitektkonkurranse, sier Hansen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: