Sykehuset Østfold vil kutte hundre stillinger

Sykehuset Østfold vil spare enda mer penger og regner med å måtte kutte hundre stillinger ved sykehuset.

Kvinneklinikken består (Illustrasjonsfoto)
Foto: Arkivfoto / NRK

- I dag har vi et for høyt kostnadsnivå i forhold til inntektene vi har ved sykehuset. Og da er vi nødt til å angripe de faste kostnadene - som igjen vil si at vi må tilpasse bemanningen til det aktivitetsnivået som vi har, forteller styreleder ved Sykehuset Østfold, Steinar Martinsen.

- Vil unngå direkte oppsigelser

Men styrelederen vet ikke nøyaktig hvor mange stillinger som må kuttes.

- Det kan jeg ikke si hundre prosent eksakt, men at vi skal ha en nedbemanning på i overkant av hundre er nok realistisk. Vi har såpass stor bevegelse i ansatte-massen her ved sykehuset at vi så langt det er mulig vil håpe å unngå direkte oppsigelser, sier han.

- Hvor fort må bemanningen reduseres?

Vet mer innen tre måneder

- Så fort som overhodet mulig slik at vi har muligheter til å tilpasse oss allerede for 2007. Men det skal gjøres på en ordentlig og ryddig måte og i en god prosess med de ansatte, sier han.

- Når vet dere mer konkret når og hvilke stillinger som rammes?

- Det tror vi skjer innenfor en tidsramme på to til tre måneder.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Politikere i Eidsberg får kritikk

    Kommunepolitikerne i Eidsberg får kritikk for å ha hastet gjennom et vedtak om ny tomt for skole og bad i Mysen sentrum. David Koht-Norbye er med i en gruppe privatpersoner som har engasjert seg i skoledebatten i kommunen. Han mener det er feil å gjøre et vedtak om dette når Eidsberg skal inn i en storkommune fra 2020.
    Ordfører i Eidsberg, Erik Unaas, avviser at de haster gjennom et vedtak før storkommunen er et faktum.

  • Bedre luft enn forventet

    Luftkvaliteten i Halden sentrum er bedre enn det Miljødirektoratet trodde og kommunen behøver ikke å etablere en permanent stasjon for å måle mengden svevestøv. Det skriver Miljødirektoratet til kommunen etter at det nå er gjort målinger i nesten ett år.