NRK Meny
Normal

Sykehuset Østfold vil kutte hundre stillinger

Sykehuset Østfold vil spare enda mer penger og regner med å måtte kutte hundre stillinger ved sykehuset.

Kvinneklinikken består (Illustrasjonsfoto)
Foto: Arkivfoto / NRK

- I dag har vi et for høyt kostnadsnivå i forhold til inntektene vi har ved sykehuset. Og da er vi nødt til å angripe de faste kostnadene - som igjen vil si at vi må tilpasse bemanningen til det aktivitetsnivået som vi har, forteller styreleder ved Sykehuset Østfold, Steinar Martinsen.

- Vil unngå direkte oppsigelser

Men styrelederen vet ikke nøyaktig hvor mange stillinger som må kuttes.

- Det kan jeg ikke si hundre prosent eksakt, men at vi skal ha en nedbemanning på i overkant av hundre er nok realistisk. Vi har såpass stor bevegelse i ansatte-massen her ved sykehuset at vi så langt det er mulig vil håpe å unngå direkte oppsigelser, sier han.

- Hvor fort må bemanningen reduseres?

Vet mer innen tre måneder

- Så fort som overhodet mulig slik at vi har muligheter til å tilpasse oss allerede for 2007. Men det skal gjøres på en ordentlig og ryddig måte og i en god prosess med de ansatte, sier han.

- Når vet dere mer konkret når og hvilke stillinger som rammes?

- Det tror vi skjer innenfor en tidsramme på to til tre måneder.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Vil legge ned fire grendeskoler

  Rådmannen i Eidsberg foreslår å legge ned de fire grendeskolene i kommunen. Det skal bygges en ny barneskole i Mysen, og den skal dimensjoneres for fremtidig befolkningsvekst og for å kunne erstatte dagens fire grendeskoler, ifølge rådmannens forslag.

  Ordfører tar i mot folketog mot nedleggelse av grendeskoler.
  Foto: Lars H. Pedersen / NRK
 • Ulveseier for Naturfond i retten

  Verdens Naturfond (WWF) har vunnet fram i Oslo tingrett mot staten, derfor blir ulvejakt midlertidig stanset. Regjeringen vedtok i september lisensfelling av inntil 26 ulv utenfor ulvesonen. 12 av disse kunne felles i Oslo, Akershus, Østfold og Hedmark.

  Ulv
  Foto: SNO/Jan Huseklepp Wilberg