NRK Meny
Normal

Ønsker strengere krav til asylsøkerne

Frps nestleder Per Sandberg mener norsk innvandringspolitikk er ute av kontroll og at integreringsprosessen tar for lang tid.

Per Sandberg i Sarpsborg

FrPs nestleder Per Sandberg var i Sarpsborg tirsdag.

Foto: Hermund Lybeck Kjernli / NRK

– Norge må stille strengere krav til flyktninger som ønsker opphold, sier nestleder i Fremskrittspartiet, Per Sandberg. Tirsdag kveld var han hovedtaler på et åpent møte i regi av lokalpartiet i Sarpsborg, og tema var norsk og europeisk innvandringspolitikk.

Rundt 40 personer hadde møtt opp på Fylkeshuset i Sarpsborg for å høre FrP-nestlederens betraktninger. Et av Sandbergs hovedbudskap var at dagens integrerings- og innvandringspolitikk ikke er bærekraftig.

Tar for lang tid

– Jeg tror at alle de menneskene som kommer til Norge, eller i alle fall majoriteten av dem, har et ønske om å vise respekt og ta et ansvar. Men så får de ikke lov, fordi integreringsprosessen tar så lang tid, sa Sandberg. – Vi må stille mye større krav til de som skal få opphold i Norge, men samtidig respektere dem.

Sandberg mener norsk innvandringspolitikk har kommet ut av kontroll og håper hans parti skal få gjort noe med dette:

– Det er først og fremst å redusere tilstrømningen av nye asylanter og nye flyktninger som ikke flykter fordi det er fare for liv og helse, men som bare har økonomiske visjoner.

– Ikke bare å si at jeg er blakk

Stortingsrepresentant Stein Erik Lauvås

Leder i Østfold Arbeiderparti Stein Erik Lauvås.

Foto: Kathrine Brønn / NRK

– Det er ikke slik at det bare er å komme til Norge og si at nå er jeg blakk, så jeg vil gjerne komme og være her. De som søker asyl, må godtgjøre at de har et reelt beskyttelsesbehov. Og de som har krav på beskyttelse, skal få det. De andre skal ikke få det.

Det sier stortingsrepresentant og leder i Østfold Arbeiderparti Stein Erik Lauvås. Han mener Fremskrittspartiet selv må ta sin del av ansvaret for det de mener er feilslått politikk.

– De sitter nå i regjering og da synes jeg at Per Sandberg og hans regjering skal komme til Stortinget med et forslag på de endringene de mener er nødvendig. For det er helt sikkert slik at vi kan stille andre, nye og bedre krav som gjør at vi får de som kommer til landet fortere i utdanning, fortere i jobb og slik at de kan tjene sine egne penger og være med å betale skatt og bidra til velferdssamfunnet, sier Lauvås.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • 20.55: Se Østfold-nyhetene

    Renee Nilsen gir deg siste nytt fra distriktet.
  • Tatt uten førerkort

    En kvinne i 30-årene ble stoppet uten førerkort på Greåker i Sarpsborg. Hun hadde ifølge politiet tre barn med seg i bilen, og også tidligere er hun anmeldt for tilsvarende forhold.