NRK Meny
Normal

Vil korte ventetiden for pasienter

Ventetiden skal bli kortere og fristbruddene færre ved Sykehuset Østfold.

Sykehuset Østfold

Sykehuset Østfold.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Tidligere denne uka gikk Helse Sør-Øst ut og lovte flere tiltak for å bedre situasjonen for pasientene som går på vent.

De vil gjøre et løft for å korte ventetidene og redusere antall fristbrudd.
– Vi klarer å tilby mange behandling, men det er for lange ventetider og for mange fristbrudd innen flere fagområder i helseforetakene. Det er ikke akseptabelt, sier direktør medisin og helsefag, Alice Beathe Andersgaard i Helse Sør-Øst i en pressemelding.

Divisjonsdirektør kirurgi ved sykehuset Østfold, Asbjørn Elgen

Asbjørn Elgen, inntil nylig Klinikkdirektør i kirurgi.

Foto: Tobias Sakrisvold Martinsen / NRK

Asbjørn Elgen, som inntil nylig har vært Klinikkdirektør i kirurgi, forteller at Sykehuset Østfold har tatt flere grep allerede.

– Vi har ryddet i ventelister og hatt ekstra innsats på poliklinikker og operasjonsstuer. Nå har vi kanskje en til halvannen prosent fristbrudd, mens det tidligere var mye høyere, forteller Elgen.

Elgen forteller at de også har begynt å rydde i ventelister og ringe langtidsventende for å undersøke om de fortsatt har behov for helsehjelp.

– Vi har begynt å gjøre det på noen områder, særlig der hvor vi har lengst ventetider, som på ortopedi og øre-nese-hals, sier Elgen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Klager på nei til felling av ulv

    Østfold Bondelag klager til Miljødirektoratet på fylkesmannens nei til skadefelling av en ulv. I klagen trekker de fram at 11 sauer ble tatt på innmarksbeite i Halden i jul og tidlig i august kom en ulv seg innenfor rovviltgjerder i Rakkestad og tok en sau. Fylkesleder i Østfold bondelag, Svend Arild Uvaag mener ulven må felles for å forebygge at flere husdyr blir tatt

    Ulv tok sau i Halden
    Foto: Lotte Olsen/NRK