NRK Meny
Normal

Vil kjøpe Fredrikstad stadion-navnet

Administrasjonen i kommunen ønsker å betale millioner til FFK for å beholde navnet Fredrikstad stadion.

FFK - Stadion
Foto: Håvard Raustøl / NRK

Formannskapet skal neste uke behandle et forslag om at kommunen betaler FFK fem millioner kroner i perioden fra 2007 til 2011 for å beholde navnet til stadion.

Vil beskytte navnet

Fredrikstad kommune vil inngå en avtale med FFK som sikrer at navnet Fredrikstad stadion beholdes.

- Jeg vil legge vekt på at vi ikke bruker 5 millioner kroner kun på det å beskytte navnet Fredrikstad stadion. Vi bruker det på en blanding av det å beholde navnet på stadion og det at vi ønsker å bygge opp om laget og FFK-college, sier Kultur- og næringssjef Dag Eriksen.

- FFK og stadion viktige

Kultur og næringssjefen mener at FFK og  Fredrikstad stadion er svært viktig for profileringen av kommunen.

- Det er jo ikke til å stikke under en stol at Fredrikstad stadion og FFK nevnes i flere sammenhenger nasjonalt enn noe annet som vi faktisk har i byen for tiden, sier han.

Kan tjene penger på å selge navnet

Hva som skjer med navnet Fredrikstad stadion når avtalen går ut om fem år, ønsker ikke Kultur - og næringssjefen og spekulere i.

Men han er fullstendig klar over at FFK kan tjene store penger på å selge navnet på stadion til næringslivet slik andre toppklubber i Norge har gjort.

- Røkke- løkker, Colorline stadion, det er mange kommersielle navn rundt omkring. Hadde man villet ha et kommersielt navn så kunne nok Fredrikstad Fotballklubb tjent store penger.

- Men her har man sett, tror jeg, verdien av å koble sammen byprosjektet, profileringen av byen og bruken av Fredrikstad også for FFK. Og det setter vi i kommunen stor pris på.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kontroll på skogbrann

    Brannvesenet i Fredrikstad har kontroll på en lyng- og skogbrann på Vikane. Fredag formiddag fikk brannvesenet melding om at det brant i et ca. ett mål stort område ved Sareptaveien. Alarmsentral Brann Øst advarer mot stor skogbrannfare.

  • Trafikkuhell på E6 ved Solli

    Det er kødannelse på E6 ved Solli. Årsaken er et trafikkuhell i sørgående retning. Nødetatene er på vei.