NRK Meny

Vil ha friområder for hummer

Fiskeridirektoratet ønsker å gjenta suksessen med hummer-reservater fra vestsiden av fjorden i Østfold. I 2006 ble fire reservater etablert for å redde en minkende hummerbestand. Nå har hummerbestanden tredoblet seg, og direktoratet har tatt kontakt med kommunene i Østfold for å få etablert reservater blant annet ved Søster.

Hummer
Foto: Jannicke Farstad

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Døde etter arbeidsulykke

    En 33 år gammel mann fra Moss døde på sykehus etter en arbeidsulykke ved bedriften Contiga i Moss i går, skriver Moss Avis. Bedriften produserer betongelementer og mannen kom i klem mellom to maskindeler ved en støpemaskin. Politiet etterforsker ulykken og Arbeidstilsynet skal i løpet av dagen gjennomføre et tilsyn ved bedriften, ifølge avisa.

  • Ber om å slippe ut av fengsel

    25-åringen fra Østfold som drepte kjæresten Alexandra på en hytte på Flå i fjor, ber om å få slippe ut av varetekt mens han venter på at ankesaken skal komme opp i retten. Det skriver Dagbladet. Mannen ble dømt til 13 og et halvt år i fengsel i mars, men anket dommen. Ankesaken skal opp i november, og han har bedt om å få bo hos besteforeldrene sine frem til saken skal opp igjen.