NRK Meny
Normal

Vil drive mottak for mindreårige

Vandrerhjemmet «Tuneheimen» i Sarpsborg kan bli mottak for asylsøkere mellom 15 og 18 år. Norsk Folkehjelp har inngått en avtale med vandrerhjemmet.

Enslige asylsøkere kontrolleres på Svinesund

Det kommer stadig mindreårige asylsøkere over grensen.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Norsk Folkehjelp har lagt inn et anbud på drift av asylmottak for mindreårige asylsøkere ved vandrerhjemmet i Sarpsborg.

Tom Hjertholm

Tom Hjertholm er leder for flyktning og integrering i Norsk Folkehjelp.

Foto: Bård Siem / NRK

– Vi vil satse på å etablere et mottak i Sarpsborg, uansett om vi vinner denne anbudsrunden eller ikke, sier enhetsleder for flyktning- og integrering i Norsk Folkehjelp, Tom Hjertholm.

Hjertholm mener vandrerhjemmet «Tuneheimen» ved Valaskjold i Sarpsborg er et godt egnet sted.

– Om vi da ikke skulle vinne konkurransen i første omgang i Sarpsborg, kommer vi til å prøve igjen. Vi har funnet hva vi mener er et veldig godt sted å drive mottak. Vi har et godt samarbeid med norske Vandrerhjem, som eier eiendommen. Vi kommer nok til å satse på å få til et mottak i Sarpsborg, sier Hjertholm.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kontroll på skogbrann

    Brannvesenet i Fredrikstad har kontroll på en lyng- og skogbrann på Vikane. Fredag formiddag fikk brannvesenet melding om at det brant i et ca. ett mål stort område ved Sareptaveien. Alarmsentral Brann Øst advarer mot stor skogbrannfare.

  • Trafikkuhell på E6 ved Solli

    Det er kødannelse på E6 ved Solli. Årsaken er et trafikkuhell i sørgående retning. Nødetatene er på vei.