NRK Meny
Normal

Vil drive mottak for mindreårige

Vandrerhjemmet «Tuneheimen» i Sarpsborg kan bli mottak for asylsøkere mellom 15 og 18 år. Norsk Folkehjelp har inngått en avtale med vandrerhjemmet.

Enslige asylsøkere kontrolleres på Svinesund

Det kommer stadig mindreårige asylsøkere over grensen.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Norsk Folkehjelp har lagt inn et anbud på drift av asylmottak for mindreårige asylsøkere ved vandrerhjemmet i Sarpsborg.

Tom Hjertholm

Tom Hjertholm er leder for flyktning og integrering i Norsk Folkehjelp.

Foto: Bård Siem / NRK

– Vi vil satse på å etablere et mottak i Sarpsborg, uansett om vi vinner denne anbudsrunden eller ikke, sier enhetsleder for flyktning- og integrering i Norsk Folkehjelp, Tom Hjertholm.

Hjertholm mener vandrerhjemmet «Tuneheimen» ved Valaskjold i Sarpsborg er et godt egnet sted.

– Om vi da ikke skulle vinne konkurransen i første omgang i Sarpsborg, kommer vi til å prøve igjen. Vi har funnet hva vi mener er et veldig godt sted å drive mottak. Vi har et godt samarbeid med norske Vandrerhjem, som eier eiendommen. Vi kommer nok til å satse på å få til et mottak i Sarpsborg, sier Hjertholm.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vestbypasienter til Østfold

    Sykehuset Østfold blir nytt lokalsykehus for innbyggerne i Vestby kommune fra mai neste år, skriver sykehuset på sine nettsider. Kommunen samarbeider allerede med andre kommuner i Mosseregionen om blant annet legevakt og helsehus.

  • 150 000 til Tour of Norway

    Sykkelrittet Tour of Norway får 150.000 kroner av Sarpsborg kommune til neste års ritt. I utgangspunktet ba arrangøren om 500.000 kroner, men formannskapet bevilget kun 150.000. Praktisk bistand til gjennomføring av prosjektet fører til overtidsbetaling, skriver kommunen på sine hjemmesider.