NRK Meny
Normal

– Viktig å bevare merkevaren Momarken

– Momarken er en av de viktigste merkevarene i indre Østfold, og derfor må vi forhindre at den legges ned. Det sier Eidsbergs ordfører Erik Unaas.

Lunsjtrav fra Momarken kan du se på NRK nett-TV fra klokken 13.05.

Ordfører Erik Unaas betegner Momarken som en merkevare som bør bevares.

Foto: Løchen, Per / SCANPIX

Unaas mener det er viktig for hele regionen at Momarken travbane ikke blir lagt ned. Han mener Momarken bør bygges opp i stedet for å legges ned.

Fredag ble det kjent at travbanen på Mysen er en av tre som foreslås solgt av et utvalg nedsatt av Det Norske Travselskap. Unaas kommer nå til å gjøre sitt for å forhindre at det skjer.

Institusjon med lang historie

Erik Unaas er ordfører for Høyre i Eidsberg kommune.

Ordfører Erik Unaas.

Foto: Gard Brox Jensen

– Travbanen på Momarken er en institusjon med lang historie. Det er på mange måter et fantastisk anlegg. Den er et av de beste varemerkene vi har i indre Østfold, så det ville være utrolig synd om den skulle bli lagt ned, sier Unaas.

Norske travbaner har et vedlikeholdsetterslep på flere hundre millioner kroner. For å sikre inntekter har et utvalg foreslått å selge tre av banene på Østlandet: Drammen, Klosterskogen i Skien og altså Momarken i Eidsberg.

– Bør bli hovedarena

Daglig leder Knut Ekhaugen på Momarken har helt andre ambisjoner enn å legge ned.

– Momarken kan overta som landets hovedarena i hovedstadsregionen når Bjerke må avvikle. Salg av Bjerke vil utløse milliardverdier, samtidig som Momarken for noen titalls millioner vil kunne bli utviklet til et topp moderne travsportanlegg, sier Ekhaugen.

Ordfører Erik Unaas liker denne innstillingen:

– Det er et stort område rundt travbanen med muligheter til en ganske annen utnyttelse enn i dag. Jeg tror Knut Ekhaugen har helt rett: Vi burde heller se på mulighetene for å bygge banen opp, enn å bygge den ned, sier Unaas.

Han minner om at travbanen har vært truet av nedleggelse flere ganger tidligere.

– Jeg har hørt det flere ganger bare i min fireårige ordførerperiode. Hver gang er det funnet gode løsninger. Jeg håper det vil skje denne gangen også, sier Unaas.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Flere menn enn kvinner i fylket

    Det er marginalt flere menn enn kvinner i Østfold. En oversikt fra Statistisk sentralfyr fra 2018 viser at det er omtrent 500 flere menn en kvinner i fylket.

  • Kan flytte ansvaret for sykehus

    Nå kan det igjen bli slik at fylkeskommunene skal styre sykehusene. I dag er det Helse-Sørøst som styret sykehuset i Østfold, men regjeringens egne eksperter mener at de nye storfylkene kan styre sykehusene selv.