NRK Meny
Normal

"Mossepakka" godkjennes

Hovedveiplanen for Moss og Rygge blir nå godkjent av Samferdselsdepartementet. Det er klart etter et møte mellom departmentet og Moss kommune i formiddag.

Kø ved fergeleiet i Moss

Moss har vært preget av trafikken til og fra fergene i mange år. Nå er endelig planene for en tunnel fra kaia mot E6 godkjent av Samferdselsdepartementet.

Foto: Odd Skjerdal / NRK

Samferdselsdepartementet godkjenner planene for et nytt hovedveisystem i Moss og Rygge. Den såkalte Konseptvalgutredningen (KVU) ble akseptert etter et møte med Moss kommune i morges.

Godkjenningen er etterlengtet og nødvendig for å komme videre i planleggingen av blant annet en ny veitunnel på riksvei 19 mellom fergekaia i Moss og E6 for å redusere den store gjennomgangstrafikken i Moss sentrum.

Veiplanen er også viktig for å kunne samordne en ny veitunnel og den kommende jernbanetunnelen under Moss.

– Venter på brev før jul

Ordfører i Moss, Tage Pettersen

- Endelig kan vi starte med den konkrete planleggingen av en veitunnel fra fergeleiet mot E6, sier mosseordfører Tage Pettersen (H).

Foto: Anders Winlund / NRK

Nå venter mosseordfører Tage Pettersen på et bekreftende brev fra Samferdselsdepartementet i løpet av noen dager, som gir Vegdirektoratet og kommunen beskjed om at det videre planleggingssarbeidet kan starte opp.

– Det viktigste grepet er å få fart på planleggingen av en hovedveiforbindelse fra kaia mot Tykkemyr, slik at vi også kan bygge veitunnel og jernbanetunnel i samme omgang og slipper å grave opp Moss to ganger, sier Tage Pettersen.

Pettersen er glad for at regjeringen nå har akseptert utredningen som var lagt på bordet fra Statens Vegvesen. Fra før er det enighet mellom Moss og Rygge kommuner om hvordan hovedveisystemet bør utformes i framtida. Det omfatter også et bedre gang- og sykkelveinett.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Stiller til gjenvalg

    Eivind Normann Borge fra Fremskrittspartiet stiller på nytt som ordførerkandidat for Hvaler Fremskrittsparti ved valget neste høst. Det skriver Fredriksstad Blad.
    68 gamle Borge hadde egentlig tenkt å trekke seg fra politikken, men sier han har fått en rekke henvendelser den siste tiden fra folk som ber ham om å stille til valg igjen.

  • FBK har fått lisens

    Fredrikstad Ballklubb har fått lisens til å spille i eliteserien for kvinner også neste sesong. Men de har fått lisens under skjerpet overvåking, skriver Fredriksstad Blad. Betingelsene er en følge av klubbens pressede økonomi.