NRK Meny
Normal

VEG blir VEI

I Moss er man lei av at det står VEG på gateskiltene. Og akkurat det skal det gjøres noe med.

Skilt
Foto: Rune Fredriksen / NRK

For nå skal det ikke lenger stå VEG, men VEI på gateskiltene.

Det har teknisk utvalg i byen bestemt.

- Min største politiske seier

Edd Wikhaug
Foto: Rune Fredriksen / NRK

Saken kom opp etter et benkeforslag fra Fremskrittspartiets Edd Wikhaug.

- Det her er muligens min største politiske seier, flirer Wikhaug overfor NRK.

Men dette gjelder bare alle nye skilt. Det skal skrives og uttales VEI, og ikke VEG, som det har vært gjort i alle år.

- Det er jo dette som er det store spenningsmomentet, hvordan det blir praktisert. Vedtaket sier jo at når det settes opp nye skilt på veier som allerede har navn VEG, så skal det endres til VEI. Men etterhvert skal det bli VEI overalt i Moss, sier Wikhaug.

Kan ta femti år

Det kan ta femti år å få byttet ut disse skiltene. Men kommunen må rette seg etter vedtaket, ifølge teknisk sjef Jens Terkelsen.

- Vi er jo nødt til å forholde oss til det som nå ble vedtatt. Etterhvert som skiltene må skiftes ut, så vil de bli skiftet ut med VEI istedenfor VEG, sier han.

- Kanskje nesten steg blir å skifte navn fra gata til gaten?

- Ja, det kan hende. Hvis jeg holder ut i politikken i tolv år til, så skal man ikke se bort fra at jeg kanskje får til det også, sier Edd Wikhaug.

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • -Uegnet for eldre og syke innsatte

    Halden fengsel er uegnet for eldre og syke innsatte. Det sier advokat Harald Otterstad. Otterstad er forsvarer for 83-åringen som ble dømt til 13,5 års ubetinget fengsel for å ha drept sin kone med gevær i parets hjem i Sarpsborg. 83-åringen søker nå om benådning på grunn av sviktende helse. Ifølge Otterstad har ikke fengselet kapasitet til å følge opp mannen. Are Høidal, Fengselsleder i Halden fengsel, vil ikke kommentere enkeltsaker, men sier det er Halden kommune som er ansvarlig for helsetjenesten i fengselet. Ellers legger Høidal til at de tilrettelegger for soning i alle livsfaser i norsk kriminalomsorg, fra ung til gammel.

  • Grønt skifte i norsk industri

    Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen iverksetter nå et tiltak han kaller "Prosess 21" som skal bidra til et grønt skifte i norsk industri. Han mener industrien må være med på å løse klima- og miljøproblemene våre. Norge har allerede i dag noen av verdens mest miljøvennlige industribedrifter, blant annet Borregaard i Sarpsborg sier ministeren. I dag fikk ministeren se hvilke miljøvennlige tiltak bedriften tar i bruk i det daglige arbeidet.