NRK Meny
Normal

Varetektsfengslet i skattesak

Tre menn med med tilknytning til Østfold ble i går varetektsfengslet for fire uker med brev- og besøksforbud.

Fredrikstad tingrett

Fredag ble tre menn framstilt for varetektsfengsling i Fredrikstad tingrett, siktet for grovt skattesvik.

Foto: Stephan Reis / NRK

De er siktet for overtredelse av ligningsloven. Politiadvokat Knut- Aleksander Hymer i Øst politidistrikt opplyser at saken gjelder skatteunndragelse gjennom å ikke opplyse om inntekter på sine selvangivelser.

– Etterforskningen er i en innledende fase, og av hensyn til faren for å forspille bevis, vil politiet først gi ytterligere informasjon om saken på et senere tidspunkt, skriver han i en sms til NRK.

Advokat Rasmus Dannevig Woxholt sier hans klient motsatte seg varetektsfengsling. Mandag vil han ta stilling til om han skal anke kjennelsen fra Fredrikstad tingrett.

Ut over det kan han si lite om saken, fordi dokumentene er klausulert. Det vil si at verken klienten eller allmennheten får vite hva som står i dem.

– Min klient anker, fordi vi mener det ikke er grunnlag for fengsling sier advokat Hans Christian Nygaard Wang på vegne av mannen han forsvarer. Han ønsker ikke å gi noen flere opplysninger om den varetektsfengslede mannen.

Advokat Harald Otterstad representert den tredje under fengslingsmøtet i Fredrikstad tingrett fredag, men saken overtas av advokat Øyvind Abrahamsen.

– Først når jeg er oppnevnt, har fått sakens dokumenter og snakket med min klient kan jeg uttale meg om saken.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Arbeidsledigheten går ned

    Arbeidsledigheten i mars har ikke vært så lav i Østfold på ti år. I fylket er det nå 4 186 helt ledige personer. Arbeidsledigheten er sunket 10 prosent siden mars i fjor. Kommunikasjonssjef Britt Tunby i NAV syns det er spesielt gledelig at ungdomsledighetene går ned.

  • Pris til byfergene i Fredrikstad

    Byfergene ved Fredrikstad kommune har fått årets Plankebærerpris. Det ble klart i dag. Kommunen får prisen for å ha tilrettelagt for gratis ferger. 1,3 millioner reisende tok gratis byferge i Fredrikstad i løpet av fjoråret.

    Fotballferge
    Foto: Fredrikstad kommune