NRK Meny
Normal

Varetektsfengslet etter ran i Fredrikstad

En mann i 30-årene er siktet for grovt ran i Fredrikstad sentrum.

Brochs gate Fredrikstad sentrum

Ranet skal ifølge Fredriksstad Blad ha skjedd i Brochs gate i Fredrikstad sentrum 18. desember.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Mannen ble denne uken varetektsfengslet i to uker med brev- og besøkskontroll. Ifølge fengslingskjennelsen er han siktet for straffelovens paragraf 328 første ledd, som går på grovt ran.

– Siktede nekter straffskyld etter siktelsen. Utover det har jeg ingen kommentar, sier mannens forsvarer Thomas Øiseth til NRK.

Ranet skal ha skjedd i Brochs gate i Fredrikstad sentrum 18. desember, melder Fredriksstad Blad, som først skrev om saken.

Politiet ønsker ikke å si mye om saken på nåværende tidspunkt.

– Det er noen tråder vi må få klarhet i før vi går ut med flere opplysninger, sier fungerende krimsjef Frode Thøring i Fredrikstad til f-b.no.

Medsiktet på frifot

I fengslingskjennelsen kommer det samtidig frem at også en annen mann er siktet for ranet. Denne personen var imidlertid ikke pågrepet da mannen i 30-årene ble fengslet mandag.

Det er også noe av grunnen til at politiet ønsket å varetektsfengsle mannen, ifølge kjennelsen.

«...det er nærliggende fare for at siktede dersom han løslates vil forspille bevis i saken gjennom å samkjøre sin forklaring med medsiktede (...) og gi (...) tilgang til informasjon han har fått i forbindelse med politiets etterforskning. (...) er fortsatt ikke pågrepet og det er således av stor betydning for etterforskingen av saken at siktede ikke gis muligheten til å på noen måte kommunisere fritt med ham»

Retten mener troverdigheten til den fornærmede i saken styrkes ved at han i avhør har forklart seg detaljert om siktedes rolle i forbindelse med ranet.

Hans forklaring om beløpet han ble fraranet, samt valøren på sedlene, stemmer ifølge kjennelsen også godt overens med et beslag av sedler politiet har gjort på siktede.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Halden i trøbbbel

    Syv minutter ut i andre omgang leder Haslum med fem mål i kvartfinalen i NM-sluttspillet i håndball. Halden har hentet frem en småskadet Trym Bilov-Olsen fra banken i forsøket på å ta igjen forspranget.

  • Halden tre mål bak til pause

    Det er pause i den avgjørende kvartfinalen i håndball-NM mellom Halden topphåndball og Haslum. Haslum leder 18-15.