NRK Meny
Normal

Utvist smugler må sone i ett år

Fem måneder etter at polakken var utvist fra landet krysset han grensen med bilen full av øl og brennevin. Nå må han sone ett år i fengsel.

Tollvesen

Mannen er dømt for smugling for andre gang.

Foto: Bjørn Anders Sørli / NRK

Grytidlig en søndag morgen i begynnelsen av mars ble mannen tatt i Rømskog. Han kjørte en Volvo stasjonsvogn, og den hadde han fylt opp med 1.088 liter øl, 91 liter brennevin og 8.880 sigaretter. Avgiften for varene ville vært 122.879 kroner.

Bilen mannen kjørte var utstyrt med falske, norske skilter. Bilen var ombygd for tung last. Og mannen hadde ikke gyldig førerkort.

Utvist i fjor sommer

Mannen ble nemlig tatt for smugling også i fjor sommer. Da mistet han retten til å kjøre bil i Norge, og han ble utvist fra landet. Fra 15. januar i år er straffen for å bryte innreiseforbud vesentlig skjerpet. Hovedregelen er nå at slike lovbrudd skal straffes med fengsel i et år.

Den 25 år gamle mannen møtte for Heggen og Frøland tingrett på Mysen mandag. Tingretten slår fast at det handler om en grov tollovertredelse, at mannen valgte en vei over grensen der det ikke er tollstasjon, at bilen var utstyrt med falske skilter.

Alt ble beslaglagt

25-åringen, som har samboer og et barn i Polen, må nå sone et års fengsel i Norge. Det vil si, en måned av straffen er allerede unnagjort i varetekt.

Smuglervarene mannen hadde med seg er beslaglagt, det samme gjelder volvoen mannen kjørte. I tillegg får han ikke kjøre bil i Norge de neste to årene.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se 22:55-nyhetene her

    Renée Nilsen gir deg nyhetene fra Østfold klokka 22:55.
  • Ny type kunstgress i Råde

    Råde idrettslag skal legge en helt ny type kunstgress på den nye banen i Råde idrettspark. Det nye kunstgresset inneholder sand og ikke gummigranulat. Klubben håper å bli en foregangsklubb, sier prosjektleder Ole-Petter Westheim. Gresset skal være ferdig til sommerferien.