NRK Meny
Normal

Utelukker ikke tiggerforbud i Moss

Varaordfører i Moss, Anne Bramo, sier de skal diskutere muligheten for å inneføre et forbud denne sommeren.

Anne Bramo, gruppeleder i Frp i Moss

Varaordfører i Moss, Anne Bramo, utelukker ikke at de vil si nei til tigging i kommunen.

Foto: Christian Nygaard-Monsen / NRK

Et nasjonale tiggerforbud kan bli vedtatt av Stortinget allerede neste år, mens kommunene kan iverksette lokale forbud allerede denne sommeren.

Kompromisset ble klart i ettermiddag, etter intense forhandlinger mellom Senterpartiet og Regjeringen.

Varaordfører i Moss, Anne Bramo, utelukker ikke at det kan ende med et tiggerforbud i kommunen.

I kommunens politivedtekter, som er til godkjenning, har man bestemt at tigging er lov så lenge man registrerer seg hos politiet.

– Nå må vi diskutere om vi skal gå for et lokalt tilbud, eller om vi skal forholde oss til det vi har lagt inn i politivedtektene, sier Bramo.

– Det kan hende kommunen går ut og sier nei til tigging?

– Jeg vil ikke forskuttere noen ting, men det kan hende at vi sier nei til tigging. Det er blitt et økende problem, og det er en utfordring i Moss, som alle andre steder.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Brannårsak fortsatt ukjent

    Politiet vet fortsatt ikke brannårsaken til skogbrannen i Moss på tirsdag. Politiet har enda ikke fått rapporten fra krimteknikerne, men de skal ikke ha klart å konkludere med en brannårsak. Seksjonssjef i Moss, Henning Dalbye forteller at de er i ferd med å skaffe seg en oversikt over de som har vært i området. Arbeidere fra BaneNor jobbet rundt stedet, men også turgåere har ringt inn og sagt ifra at de har vært der.

  • Innbrudd i Fredrikstad

    Det har vært innbrudd i en bolig på Kråkerøy i Fredrikstad i løpet av dagen, melder politiet. Gjerningspersonen har brutt opp et vindu, og stjålet sølvtøy, blant annet. Politiet er på stedet og utfører åstedsundersøkelse.