Normal

– Trist at det ikke blir OL på hjemmebane

Unge idrettstalenter fra Østfold synes det er synd at Norge ikke søker om å arrangere OL. – Det hadde vært en ekstra motivasjon.

Jørgen Sæves fra Askim

Johann Jørgen Sæves (19) hadde håpet å kunne delta i et OL på hjemmebane i 2022. Nå blir ikke det noe av.

Foto: Privat

Onsdag ble det klart at Høyres stortingsgruppe anbefaler å ikke gi statsgaranti til vinter-OL i Oslo i 2022. Dermed trekker Oslo kommune søknaden om statsgaranti.

Den 19 år gamle skøyteløperen Johan Jørgen Sæves fra Askim hadde håpet på et annet resultat.

– Jeg hadde vel forventet det, så det kom ikke som noe overraskelse. Men jeg synes det er trist. Det hadde vært bra for idretten og jeg tror ikke vi hadde tapt så veldig mye på det heller. Jeg tror det er bedre at Norge arrangerer OL, enn at et dårligere stilt land gjør det. Så jeg synes det er dumt, sier Sæves.

Motivasjon

Johann Jørgen Sæves

Skøyteløperen Johann Jørgen Sæves synes det er trist at Norge ikke søker om å arrangere OL.

Foto: Ståle Ytrehus

Han jobber først og fremst for OL i 2018, men han mener at vinterlekene i Norge kunne hjulpet han.

– For min del hadde det vært et mulig satsingsområde. Det ville vært en betydelig motivasjon for virkelig å trykke på for et OL på hjemmebane. Jeg kommer uansett til å satse for fullt mot OL i 2022, men det hadde gitt mye positivt om det hadde vært i Norge, sier Sæves.

– Det er en liten trøst at de sier de fortsatt skal satse på å bygge på stadionene i Oslo, for jeg trenger bedre treningsfasiliteter.

– Det største man kan oppleve

Martin Thon

Langrennsløperen Martin Thon (19) hadde håpet på en norsk OL-søknad.

Foto: Tomas Berger / NRK

19-åringen Martin Thon fra Skiptvet er enig med Sæves. Juniorløperen er kanskje Norges største sprinttalent på ski og ville gjerne delta i et OL i hjemlandet.

– Det er vel det største man kan oppleve som skiløper. Jeg hadde håpet at det skulle bli OL i Norge. Drømmen hadde vært å delta selv, men om jeg ikke fikk det, hadde jeg dratt for å se på. Dette er kjedelig. Norge hade vel hatt råd til det, sier han videre.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Trøstemål til Sarpsborg 08

    Fire minutter på overtid skårer Kristoffer Zachariassen for gjestene. Ballen stusses bak til bergenseren, som kan stange den i det tomme buret. Det ender 3-1 i Tyrkia.

  • Besiktas punkterer kampen

    I det 82. minutt skårer Jeremain Lens og øker dermed ledelsen til 3.0. Dermed skal det mirakler til for at Sarpsborg skal vinne denne kampen.