NRK Meny
Normal

– Nå er alt håp om OL ute

FrP jubler, mens Eidsberg-ordfører Erik Unaas er skuffet over Høyres nei til OL i Oslo i 2022.

Erik Unaas

Ordfører Erik Unaas i Eidsberg er skuffet over at alt håp om et Oslo-OL i 2022 er ute.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen/NRK

Artikkelen er mer enn to år gammel.

En splittet stortingsgruppe i Høyre har bestemt seg får å råde regjeringen til å si nei til OL.

Dermed trekker Oslo kommune søknaden om statsgaranti og statstilskudd etter at det ikke lenger er noen realistisk mulighet for at Stortinget vil gå inn for et Oslo-OL i 2022.

Skuffende, men forventet, sier Eidsberg-ordfører Erik Unaas. Han er en av Høyre-politikerne som ønsket seg et Oslo-OL om åtte år.

– Jeg har skjønt at det har blåst litt motvind, men jeg hadde likevel håpet at den ikke ble så stor som den ble.

Det var medvind en periode. Hvorfor snudde det?

– Det dreier seg mye om følelser, kanskje mer enn fakta. Det har vært en del negative artikler i media blant annet på IOC sine krav. I denne runden er alt håp om OL ute nå. Men jeg håper at vi kan være med igjen på sikt. Det er ofte motstand når det er mange år igjen, men så er folket med når det nærmer seg. Vi kom dessverre ikke tidsnok i gang i Norge i denne runden.

Også ordfører Tage Pettersen i Moss er skuffet over beslutningen, men han skriver på Twitter at han fullt ut aksepterer den:

Laster Twitter-innhold

Stortingspolitiker Ulf Leirstein i Fremskrittspartiet virker derimot å være strålende fornøyd med at Høyre nå har slukket OL-fakkelen for Oslos del.

Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ingen mistenkte etter Kambo-skyting

    Politiet har funnet spor av så langt 17 avfyrte skudd på Kambo, etter skytingen natt til onsdag. En privat klinikk og et bolighus med tre sovende personer ble truffet av kulene, som har blitt fyrt gjennom et busskur. De tekniske undersøkelsene på stedet ble ferdige i går, sier krimsjef Henning Dalbye i Moss.

    Skyting mot et hus i Moss
    Foto: Odd Skjerdal / NRK