NRK Meny
Normal

Ulovlig innleid også i Østfold

Den sparkede avdelingssjefen ved Sykehuset Asker og Bærum ble også ulovlig innleid av Sykehuset Østfold.

Sykehuset Østfold Fredrikstad
Foto: Håvard Wien / NRK

Fredag ble det kjent at Eilert Ottesen måtte forlate jobben som leder for kirurgisk avdeling ved Sykehuset Asker og Bærum.

Bakgrunnen var at avtalen mellom sykehuset og Ottesen var i strid med regelverket for offentlige anskaffelser.

Tjente 540.000 kroner

VG skriver lørdag at Sykehuset Østfold (SØ) også brøt det samme regelverket da de hyrte inn Ottesen.

– Ottesen veiledet et habiliteringsprosjekt fra 2006 til 2008 og coachet prosjektleder hver måned. Det ble ikke laget noen skriftlig avtale, og det ble heller ikke lagt ut på anbud, sier kommunikasjonsdirektør ved SØ, Anne Grethe Erlandsen.

Anne Grethe Erlandsen

Kommunikasjonsdirektør Anne Grethe Erlandsen ved Sykehuset Østfold bekrefter at reglene ble brutt.

Foto: Tobias S. Martinsen / NRK

Sykehuset Østfold betalte Ottesen totalt 540.000 kroner da han i 2006 til 2008 var veileder i forbindelse med et habiliteringsprosjekt.

Kommunikasjonsdirektøren bekrefter at reglene ble brutt.

– Dette har hatt et omfang som burde hatt en formell prosess. Det er brudd på regelverket for offentlige anskaffelser og våre interne retningslinjer, innrømmer Erlandsen overfor VG .

– Kan bli bøtelagt

Sykehuset Østfold risikerer nå å få en betydelig bot.

Det bekrefter Anneline Vingsgård, direktør med særlig ansvar for offentlige anskaffelser i Klagenemda for offentlige anskaffelser (KOFA).

– Enhver anskaffelse som overstiger 500.000 skal kunngjøres, med mindre det finnes unntak i regelverket. Hvis dette brytes, kan virksomheten ilegges overtredelsesgebyr opp til 15 prosent av kontraktens verdi - dersom det klages inn til oss, sier Vingsgård.

Taus om kontrakten

Eilert Ottesen har ikke ønsket å kommentere saken og henviser til sykehusledelsen.

For en uke siden ble det avslørt at avdelingen Ottesen ledet kan ha endret pasientjournaler ved sykehuset Asker og Bærum for å bedre ventelistestatistikken.

Man har vært redd for at kreftsyke ved sykehuset i Asker og Bærum kan ha dødd fordi de ikke ble behandlet tidsnok .

LES OGSÅ:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Krever utredning om Tim Daniel

    Sakkyndige må finne ut hvorfor seksten måneder gamle Tim Daniel døde. Det krever foreldrene. Gutten var avhengig av helsehjelp døgnet rundt, men mistet livet mens han bodde i en kommunal barnebolig i Sarpsborg. Fylkesmannen mener Sarpsborg kommune har brutt kravet om forsvarlige tjenester, men at kommunen ikke kan klandres for selve dødsfallet.

    Tim Daniel Harlem
    Foto: Privat
  • Kuttet strømstolpe i to

    I en trafikkulykke på Rokkeveien kuttet en personbil en strømstolpe i to før den havnet i en hage 150 meter unna. En person er kjørt bort i ambulanse, melder Halden Arbeiderblad.