Etterlengtet poeng for Sarpsborg 08

Uavgjort i søndagens oppgjør mot Viking ble et lite lyspunkt i en ellers så mørk høstsesong for Sarpsborg.

Sarpsborg 08-trener Roar Johansen fikk litt å juble for mot Viking

Verken Viking eller Sarpsborg 08 hadde noen ting å spille for i kveldens kamp i Østfold. Viking ligger på en komfortabel 10. plass med 38 poeng etter 28 runder, mens Sarpsborg 08 allerede er nedrykksklare med sine fattige 17 poeng.

Tam førsteomgang

Første omgang var en jevnspilt affære hvor ingen av lagene tok nevneverdig tak i kampen. Tom Erik Breive hadde to store scoringsmuligheter og burde kanskje gitt hjemmelaget ledelsen etter drøye kvarteret.

Erik de Lanlay hadde også en mulighet, men klarte ikke å sette ballen i mål fra fem meter.

Ellers var det lite som skjedde de første 45 minuttene og lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

Åpen kamp

Andre omgang ble heller ikke et fyrverkeri av en kamp. Viking hadde et lite overtak i begynnelsen av andre omgang, men tok ikke ledelsen før kvarteret før slutt.

Innbytter Valon Berisha lobbet ballen inn til Vidar Nisja som var på vei gjennom. Etter å ha kranglet ballen med seg forbi Sarpsborg-keeper Joacim Lund Heier, kunne han bredside ballen i mål.

Det så lenge ut til å kuliminere med tre poeng til Sidissene, men Sarpsborg ga aldri opp og hadde et spillemessig overtak i slutten av andre omgang. To minutter på overtid fikk de belønning for strevet.

Mohammed Ahamed var på vei inn i 16-meteren og Viking-stopper Indridi Sigurdsson kom i en voldsom fart inn i spissen. Dommer Kjensli svarte med å peke på straffemerket, og fra elleve meter skuffet ikke Morten Giæver.

Han satte ballen hardt og lavt i Rune Jarsteins høyre hjørne og sørget for poengdeling i Sarpsborg.