NRK Meny

Uavgjort etter straffe

I en underholdende kamp på Skagerak Arena mellom Odd Grenland og FFK endte kampen uavgjort 1-1.

FFK-spillerne feirer etter Durés scoring mot Odd
Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Artikkelen er flere år gammel.

Det var de røde fra Fredrikstad som startet kampen best. Både Benjamin Dahl Hagen og Andreas Landgren hadde et par gode muligheter i åpningsminuttene.

Også veteran Frode Johnsen fikk en mulighet etter minuttet spilt, men skuddet fra drøyt 20 meter snek seg utenfor målet til Jon Knudsen.

Etter syv minutter var det derimot Kevin Duré som stanget inn ledelsen til FFK. Stopperen raget høyest i feltet og headet nydelig inn 1-0 til bortelaget etter en corner fra Alex Valencia.

Store Odd-muligheter

Etter en tidlig Fredrikstad-ledelse måtte hjemmelaget fremover på banen. Og det betalte seg nesten.

Både Adem Güven og Torgeir Børven hadde store muligheter til å utlikne for hjemmelaget, men ingen av dem lyktes med å få ballen i mål.

For Güven var det en mann på streken som var i veien, mens for Børven var det stolpen som hindret Odd-scoring.

Bortelaget fra Fredrikstad hadde også en trippelmulighet på slutten av første omgang, men stillingen stod seg, og lagene gikk til pause på 0-1 til bortelaget.

Odd-overtak i andre omgang

I andre omgang var det hjemmelaget som tok initiativet fra start. Güven hadde flere gode muligheter nok en gang, men lyktes heller ikke denne gangen med å score.

Det var imidlertidig en straffe som måtte til for at Odd skulle score. Frode Johnsen gikk opp i en duell med Vidar Martinsen. Bortelagets stopper ga veteran Johnsen en dytt i ryggen og dommeren dømte straffe til hjemmelaget.

Den satte kaptein Morten Fevang sikkert i mål og sørget for 1-1 til hjemmelaget.

Odd fortsatte å male på, men maktet ikke å sette ballen i mål flere ganger. Til tross for et lite overtak omgangen igjennom, klarte verken Børven, Güven, Brenne eller Johnsen å omsette sjansene til mål.

Det skal sies at en god Jon Knudsen i Fredrikstad-buret kan ha vært tungen på vektskålen for bortelaget, da han ved flere anledninger gjorde matchvinnende redninger.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Oljeutslipp når neppe Norge

    Kystverket vil mandag vurdere om de skal sette i gang med ekstra overvåking som følge av et oljeutslipp i Skagen i Danmark.

    Klumper med tykk olje er på vei mot den svenske vestkysten og fire svenske og danske båter forsøker å ta opp tungoljen som er sluppet ut fra et skip i Danmark.

    Seniorrådgiver Ole Kristian Bjerkemo i Kystverket sier at risikoberegninger de har fikk fra svenske kolleger søndag viser at utslippet tidliges når Smögen på tirsdag og at det ikke er fare for at utslippet skal nå Norge.