NRK Meny
Normal

Truet med selvmord - sendt hjem

Sykehuset Østfold får skarp kritikk for ikke å ha fulgt opp en psykisk syk jente som truet med å ta livet sitt.

Sykehuset Østfold
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Anne Grethe Erlandsen

- Sykehuset Østfold beklager selvsagt det som har skjedd i denne saken, sier kommunikasjonsdirektør Anne Grete Erlandsen til NRK Østfold.

Foto: Stephan Reis / NRK

Det var i oktober i fjor jenta kom tilbake til sykehuset etter å ha rømt fra psykiatrisk behandling.

Forsøkt selvmord tidligere

Jenta var ruset og sa til pleierne at hun ville ta livet sitt, men ble ifølge Helsetilsynet i Østfolds rapport bare lagt rett til sengs - og skrevet ut neste dag.

Helsetilsynet mener dette kunne fått alvorlige følger og retter sterk kritikk mot sykehusets manglende oppfølging.

- Sykehuset Østfold beklager selvsagt det som har skjedd i denne saken, sier kommunikasjonsdirektør Anne Grete Erlandsen til NRK Østfold.

Skjerper rutinene

Jenta hadde bare en måned tidligere forsøkt å ta livet sitt og helsetilsynet mener derfor at helsepersonellet burde gjort en grundigere undersøkelse.

Det mener også jentas mor, som kaller det hele "slett behandling". Det er også hun som står bak klagen til Helsetilsynet i Østfold.

- Vi tar Helsetilsynets konklusjon til etteretning. Nå skal vi gå gjennom alle rutiner innen ungdomspsykiatrien og andre relevante områder. Slik kan vi forbedre systemene våre, sier Erlandsen.


SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ta blodprøvene selv

    Sykehuset Østfold tester om kreftpasienter kan få ansvar for å ta blodprøver på seg selv hjemme. Det sier Andreas Stensvold, som er forsker og avdelingssjef ved kreftavdelingen på sykehuset. Dermed kan pasientene slippe å reise til sykehuset for å ta prøver og reagere raskere ved endringer i sykdomsbildet

  • Bra jobbutsikter for konkursrammede

    Markedssjef i Nav Østfold, Hege Aatangen tror det er gode muligheter for å finne ny jobb for dem som mistet jobben etter konkursen i Pro landskap as. Om lag 100 fast ansatte og innleide arbeider ble rammet av konkursen i Sarpsborgbedriften. Aatangen sier det er behov for bygg og anleggsfolk i Østfold, men sier mulighetene øker om man også søker seg mot Akershus, Oslo og Vestfold.