Truet med selvmord - sendt hjem

Sykehuset Østfold får skarp kritikk for ikke å ha fulgt opp en psykisk syk jente som truet med å ta livet sitt.

Sykehuset Østfold
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX
Anne Grethe Erlandsen

- Sykehuset Østfold beklager selvsagt det som har skjedd i denne saken, sier kommunikasjonsdirektør Anne Grete Erlandsen til NRK Østfold.

Foto: Stephan Reis / NRK

Det var i oktober i fjor jenta kom tilbake til sykehuset etter å ha rømt fra psykiatrisk behandling.

Forsøkt selvmord tidligere

Jenta var ruset og sa til pleierne at hun ville ta livet sitt, men ble ifølge Helsetilsynet i Østfolds rapport bare lagt rett til sengs - og skrevet ut neste dag.

Helsetilsynet mener dette kunne fått alvorlige følger og retter sterk kritikk mot sykehusets manglende oppfølging.

- Sykehuset Østfold beklager selvsagt det som har skjedd i denne saken, sier kommunikasjonsdirektør Anne Grete Erlandsen til NRK Østfold.

Skjerper rutinene

Jenta hadde bare en måned tidligere forsøkt å ta livet sitt og helsetilsynet mener derfor at helsepersonellet burde gjort en grundigere undersøkelse.

Det mener også jentas mor, som kaller det hele "slett behandling". Det er også hun som står bak klagen til Helsetilsynet i Østfold.

- Vi tar Helsetilsynets konklusjon til etteretning. Nå skal vi gå gjennom alle rutiner innen ungdomspsykiatrien og andre relevante områder. Slik kan vi forbedre systemene våre, sier Erlandsen.


SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kjørte ruset i 130 kilometer timen

    En 46 år gammel mann kjørte motorsykkel i amfetaminrus i 130 kilomter i timen. Kjøringen fant sted på E6 i Ski i midten av september. Fartsgrensen på stedet er 110. Fredrikstad tingrett har gitt 46 åringen en betinget dom på fengsel i 30 dager. Mannen må betale en bot på 10.000 kroner, og han mister førerkortet for en periode på 15 måneder.

  • – Rammer matproduksjonen vår

    – Regjeringas landbruksmelding vil få store konsekvenser for Østfold over tid og rammer matproduksjonen i distriktet kraftig, det mener leder i Østfold Bondelag, Martha Mjølnerød. Landsbruksmeldinga, som ble lagt fram i dag, legger rammer for framtida. Blant annet ønsker Regjeringa å fjerne målet for økologisk matproduksjon, de vil ha mer konkurranse, større gårdsenheter og kutte i melkekvotene. Landbruksmelding skal vedtas av Stortinget.