NRK Meny
Normal

Truet med selvmord - sendt hjem

Sykehuset Østfold får skarp kritikk for ikke å ha fulgt opp en psykisk syk jente som truet med å ta livet sitt.

Sykehuset Østfold
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Anne Grethe Erlandsen

- Sykehuset Østfold beklager selvsagt det som har skjedd i denne saken, sier kommunikasjonsdirektør Anne Grete Erlandsen til NRK Østfold.

Foto: Stephan Reis / NRK

Det var i oktober i fjor jenta kom tilbake til sykehuset etter å ha rømt fra psykiatrisk behandling.

Forsøkt selvmord tidligere

Jenta var ruset og sa til pleierne at hun ville ta livet sitt, men ble ifølge Helsetilsynet i Østfolds rapport bare lagt rett til sengs - og skrevet ut neste dag.

Helsetilsynet mener dette kunne fått alvorlige følger og retter sterk kritikk mot sykehusets manglende oppfølging.

- Sykehuset Østfold beklager selvsagt det som har skjedd i denne saken, sier kommunikasjonsdirektør Anne Grete Erlandsen til NRK Østfold.

Skjerper rutinene

Jenta hadde bare en måned tidligere forsøkt å ta livet sitt og helsetilsynet mener derfor at helsepersonellet burde gjort en grundigere undersøkelse.

Det mener også jentas mor, som kaller det hele "slett behandling". Det er også hun som står bak klagen til Helsetilsynet i Østfold.

- Vi tar Helsetilsynets konklusjon til etteretning. Nå skal vi gå gjennom alle rutiner innen ungdomspsykiatrien og andre relevante områder. Slik kan vi forbedre systemene våre, sier Erlandsen.


SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Alvorlig skadd etter fall

    Personen som ble skadet i et arbeidsuhell på Manstad kjøtt i dag tidlig betegnes som alvorlig skadd. Han er flydd til Ullevål sykehus med luftambulanse. Til NRK sier politiet at mannen falt ned i et seks meter dypt hull, og arbeidstilsynet er varslet.

  • Lisleby-brann var ikke påsatt

    Boligbrannen på Lisleby i Fredrikstad natt til søndag var ikke påsatt, det sier politiet til NRK. En kvinne i seksti-årene omkom i brannen, og sju personer ble sendt til legesjekk. Krimsjef ved Fredrikstad politistasjon, Rune Albertsen, forteller at mye tyder på at brannen startet med et stearinlys eller lignende.