NRK Meny
Normal

Tror på ny pallplass i Portugal

Rallyfører Mads Østberg er offensiv foran helgens VM-runde.

Mads Østberg

– Nå har jeg en kjempegod følelse, sier mads Østberg før Rally Portugal.

Foto: Pressefoto, Adapta

Forrige helg satt han uoffisiell verdensrekord med rallybil på snø. Til helgen skal han tukte verdenseliten i rally.

– I løp vi kjenner har vi sagt at vi skal utfordre pallen og det er det jeg vil gjøre her, sier han

LES OGSÅ:

Har en god følelse

Østberg og kartleser Jonas Andersson var på plass i Portugal på lørdag og hadde satt av søndagen til testing på de portugisiske veiene. Det, i tillegg til gode erfaringer fra Rally Mexico, gjør at Østberg har en god følelse før rallyet starter med kvalifiseringsrunde onsdag kveld.

– Det var deilig å få testet før et løp igjen og dette ble en god test. Vi hadde litt trøbbel i begynnelsen, men når det ordnet seg fikk vi ti mil hvor vi fikk prøvd ut noen endringer og har endt opp med et veldig godt oppsett på bilen, sier Østberg.

Før Rally Portugal har Østberg fått et nytt sett dempere på bilen og forteller om en umiddelbar god følelse.

– Det fungerte akkurat som vi håpet. Nå har jeg en kjempegod følelse, sier han.

Rally Portugal er årets fjerde VM-runde og består av 22 spesialetapper. Årets løp er noe annerledes enn de tidligere, blant annet med tre etapper kjørt i mørket torsdag kveld. Helgens VM-runde er et av to løp Østberg karakteriserer som røffe.

LES OGSÅ:

Fare for slitasje

– Veien er mer eller mindre hugget inn i grovt fjell og i forhold til Hellas ligger ikke steinene løst i veien, men sitter fast, forklarer Østberg.

Dermed er det overhengende fare for punkteringer og stor slitasje på bilen.

– Det gjelder å ikke kjøre maks i store deler av løpet for å spare både bilen og dekkene, som fort blir slitt ut på disse veiene. Vi må tørre å holde igjen der det blir viktig å gjøre det, hvis ikke går det ikke til mål. Det gjelder å kjøre smart, sier Østberg og er forberedt på nettopp det.

Østbergs beste plassering i Portugal er en 6. plass, noe han ønsker å utfordre.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Politiet: – Sjekk hytta di

    Det har vært innbrudd i en hyttegarasje ved Glennetangen i Skiptvet. En ATV er borte. Politiet oppfordrer andre hytteeiere i området til å sjekke om noe er stjålet fra deres eiendommer, melder Smaalenenes Avis.

  • Tredje strake tap for Moss FK

    Moss tapte 0-1 mot Asker i dag, og gikk dermed på sitt tredje strake tap i sesongoppkjøringen. Moss står med totalt to seire, to uavgjort og fire tap så langt i sesongoppkjøringen.