NRK Meny
Normal

Tre tiltalt for forsikringssvindel

Tre menn fra Rakkestad og Eidsberg møter for tingretten i Sarpsborg torsdag tiltalt for forsikringssvindel. Ifølge tiltalene skal to biler ha blitt gjemt unna i et lagerbygg før de ble meldt stjålet.

Sarpsborg tingrett

Mennene må møte i Sarpsborg tingrett torsdag morgen.

Foto: Rainer Prang / NRK

I slutten av juli 2012 fikk lensmannskontoret i Rakkestad melding om at en kombibil til en verdi av 140.000 kroner var stjålet fra industriområdet vest for Rakkestad sentrum.

Samtidig leverte en av de tiltalte, en mann i midten av 20-årene, skademelding til forsikringsselskapet sitt.

I midten av august samme år meldte en mann i midten av 40-årene at en eldre lastebil var stjålet i samme området. I anmeldelsen ble verdien på bilen anslått til mellom 80.000 og 100.000 kroner. Samtidig ble forsikringsselskapet kontaktet.

Den tredje av de tiltalte, en mann i midten av 20-årene, er tiltalt for å ha transportert begge bilene til et lager to mil unna. Dette lageret ble disponert av mannen som meldte kombibilen stjålet.

Alle de tre må nå møte i Sarpsborg tingrett torsdag morgen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Arbeidsulykke ved Borregaard

    En person pustet inn gassen klordioksid i en arbeidsulykke ved Borregaard i Sarpsborg i formiddag. I forbindelse med arbeid ble det slått hull på et rør hvor det gikk gass. Den ble raskt stengt av, men noe lekket ut. Personen ble sendt til Sykehuset Østfold for kontroll, sier Tone Horvei Bredal, kommunikasjonssjef ved Borregaard.

  • Arbeidsulykke i Sarpsborg

    To personer har blitt eksponert for gass i en arbeidsulykke ved en bedrift i Sarpsborg sentrum. Nødetatene er på vei til stedet og skadeomfanget er foreløpig ukjent, skriver politiet på Twitter.