NRK Meny
Normal

Tre tiltalt for forsikringssvindel

Tre menn fra Rakkestad og Eidsberg møter for tingretten i Sarpsborg torsdag tiltalt for forsikringssvindel. Ifølge tiltalene skal to biler ha blitt gjemt unna i et lagerbygg før de ble meldt stjålet.

Sarpsborg tingrett

Mennene må møte i Sarpsborg tingrett torsdag morgen.

Foto: Rainer Prang / NRK

I slutten av juli 2012 fikk lensmannskontoret i Rakkestad melding om at en kombibil til en verdi av 140.000 kroner var stjålet fra industriområdet vest for Rakkestad sentrum.

Samtidig leverte en av de tiltalte, en mann i midten av 20-årene, skademelding til forsikringsselskapet sitt.

I midten av august samme år meldte en mann i midten av 40-årene at en eldre lastebil var stjålet i samme området. I anmeldelsen ble verdien på bilen anslått til mellom 80.000 og 100.000 kroner. Samtidig ble forsikringsselskapet kontaktet.

Den tredje av de tiltalte, en mann i midten av 20-årene, er tiltalt for å ha transportert begge bilene til et lager to mil unna. Dette lageret ble disponert av mannen som meldte kombibilen stjålet.

Alle de tre må nå møte i Sarpsborg tingrett torsdag morgen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Full og kranglete

    Full og kranglete blir en mann i 20-årene bortvist fra Fredrikstad sentrum ved 02-tiden i natt. Kort tid etter dukker mannen opp igjen på samme utested enda mer beruset og enda mer kranglete. Mannen ble tatt med til fyllearresten. Han er nå anmeldt for ikke å etterkomme pålegg og vil bli bøtelagt for dette.

  • Tyv tatt på fersken

    En tyv tok seg inn på en bensinstasjon på Borgenhaugen i Sarpsborg ved 02-tiden i natt. En ansatt på bensinstasjonen konfronterer butikktyven. Tyven svarer med å kaste gjenstander på den ansatte og forsvinner fra stedet. Politiet har en god beskrivelse av gjerningsmannen. Den ansatte fikk ryggsmerter etter hendelsen.